Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Motorrad: Cestovní endura řady F absolvovala omlazení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Značka BMW Motorrad představuje lehce zmodernizovaná cestovní endura F 700 GS, F 800 GS a F 800 GS Adventure pro modelový rok 2017.

BMW Motorrad má ve své nabídce cestovní endura GS modelové řady F, jejichž srdcem jsou řadové dvouválce, od roku 2007 a po celou dobu jejich přítomnosti na trhu se jedná o motocykly, které spojují sympaticky dynamické svezení na silnici se schopnosti vyrazit i mimo zpevněné vozovky.

Model F 700 GS je uváděn jako stroj určený pro ty, kteří mají rádi pocit z jízdy s motocyklem typu enduro, ale současně nevyžadují příliš mnoho schopností při jízdě v terénu. K silným stránkám tohoto stroje má patřit nízko umístěné sedlo, univerzálnost, více než dostatečný výkon, stejně jako hospodárnost a každodenní praktičnost.

Model F 800 GS pak BMW Motorrad představuje jako cestovní motocykl pro silnice i terén s přirozeným talentem pro jízdu v terénu. Z tohoto typu odvozené F 800 GS Adventure má být ideálním společníkem pro výlety do nejzapadlejších koutů naší planety.

Všechny tři modely spojuje použitá pohonná jednotka v podobě kapalinou chlazeného řadového dvouválce o objemu 798 cm3, která byla pro modelový rok optimalizována a splňuje nyní emisní normu Euro 4.

Součástí provedených úprav je nový výfukový systém a přepracován byl i HP výfuk Akrapovič, dodávaný v rámci Originálního příslušenství BMW Motorrad.

Nový systém elektronického plynu přenáší impulzy dané pohyby rukojeti přímo do řídicí jednotky motoru a následně na škrticí klapku. Výsledkem má být přesnější regulace a zlepšení odezvy motoru.

BMW Motorrad v souvislosti s modelovým rokem 2017 vyzdvihuje i čteřici jízdních režimů, z nichž pro zpevněný povrch jsou k dispozici dva režimy, Rain a Road, které doplňují Enduro a Enduro Pro (pouze pro F 800 GS a F 800 GS Adventure na přání) pro lehčí, resp. náročnější nezpevněné povrchy.

Modernizovaná BMW F 700 GS, F 800 GS a F 800 GS Adventure jsou vybavena novými přístroji s lepší čitelností. Nový ukazatel Malfunction Indikator Light (MIL) ukazuje plnění emisní normy EU4. Použitý displej byl pro poskytnutí doplňkových informací zvětšen.

Pro BMW F 700 GS a BMW F 800 GS je k dispozici trojice barev a BMW F 800 GS Adventure přidává dvě možnosti barevných provedení a současně i nový element v podobě galvanizovaného chladiče, nového tlumiče sání a nového zámku zapalování.

Standardem pro všechny zástupce modelového roku 2017 jsou boční odrazky na pohyblivých i pevných dílech přední vidlice.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)