Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW muselo stáhnout rozhlasovou reklamu. Kvůli zvuku vytáčeného motoru

Jan Zajíc
Diskuze (20)

BMW muselo ve Velké Británii stáhnout rozhlasovou reklamu na vozy své sportovní divize M. Důvod je bizarní.

Pojďme si nejprve reklamu popsat. Jde o spot, který začíná zvukem vytáčeného motoru. Krátké túrování brzy přeruší hlas pronášející toto sdělení: "Mohli bychom použít slova jako úderný, svalnatý nebo podmanivý, abychom vám řekli, jak to (auto) vypadá. Nebo bychom mohli sáhnout po okouzlující kombinaci barevných slov, abychom přesně popsali, jaké je. Ale vše, co skutečně chcete slyšet, je tohle."

V tu chvíli se opět ozve vytáčený motor.

A právě na ten si podle britských médií jeden posluchač stěžoval u tamního regulátora reklamy, instituce Advertising Standards Authority (ASA). Zařadit do reklamy zvuk vytáčeného motoru je podle výtky nezodpovědné.

ASA dala stížnosti za pravdu a automobilce přikázala rozhlasový spot stáhnout. Přestože BMW argumentovalo, že zvuk motoru z půlminutové reklamy zabral méně než sekundu a že auto při natáčení hluku stálo na místě.

Regulátor však trvá na tom, že spot se příliš soustředí na výkon. A to způsobem, který naznačuje, že výkon přináší vzrušení. Proto prý reklama porušuje britská reklamní pravidla.

Podle ASA motoristické reklamy nesmí demonstrovat výkon, nesmí zdůrazňovat akceleraci nebo jízdní vlastnosti a nesmí odkazovat na rychlost způsobem, který by mohl omlouvat nebo podněcovat "nebezpečnou, soutěživou, neuváženou nebo nezodpovědnou jízdu".

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
17. 7. 2021 20:46
Re: Válku, lidstvo zase potřebuje válku.
Doba je zla... vidím to už dlhšie... pritom som stále ešte vcelku mladý.... ale nejde to nevidiet
Avatar - 3_diamanty
17. 7. 2021 20:39
Divný to svet
Pride mi strašne priposrata doba dnes ... pritom tak ešte do r 2000 mi svet prišiel celkom ok... ale potom akoby seklo a klesáme snáď na všetkých frontoch ... rozum nevynímajúc
17. 7. 2021 12:10
Re: Válku, lidstvo zase potřebuje válku.
Hlavně za poslední odstavec - :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Stručné, a velmi, velmi výstižné! :-(
Avatar - Mokrous
17. 7. 2021 12:08
Válku, lidstvo zase potřebuje válku.
Z lidí se během pár let staly tak neskuteční ***, že jediným řešením je zase padnout na úplné dno, aby se potom začaly řešit skutečné problémy. Tyto cykly se bohužel musí opakovat po tisíce let donekonečna, jelikož lidstvo je neponaučitelné.
Dřív aspoň bylo z čeho vybírat. Kapitalisti vs komunisti. Ale dnes už to jsou jen retardovaní uřvaní neomarxisti a nebo brutální uřvaní slimáci. Zbytek bude už jen čumět, jak jim ujel vlak a ani nebudou mít ke komu se přidat.
17. 7. 2021 11:05
Re: Banda pravičáckých karetenů
Primitiv eurohujerský, progresivistický, se vyzvracel... :no: