Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW předalo zákazníkovi desetimiliontý sedan řady 3

Michal Fokt
Diskuze (25)
Po čtyřiceti letech od vzniku BMW řady 3 v Mnichově předali sedan s pořadovým číslem 10.000.000. Míří překvapivě k zákazníkovi do Bavorska...

Příběh úspěchu značky BMW ve střední třídě se začal psát v roce 1975, kdy se objevily první exempláře vozu, jehož označení začínalo trojkou. Od té doby na silnice vyjelo zhruba 14 milionů vozů řady 3 a tipněte si, jaká verze je zdaleka nejoblíbenější - ano, je to sedan. Právě v těchto dnech v Mnichově slaví dosažení milníku v podobě 10.000.000 prodaných čtyřdveřových modelů.

Asi je vám jasné, že takováto událost se ohlídá, při existenci různých továren, objednávkách z celého světa a čtyřech dekádách existence auta, jen velmi přibližně, vždy je tedy zajímavé sledovat, který budoucí majitel jubilejního vozu bude vybrán. Asi vás nepřekvapí, že to nebývá třeba podnikatel v oblasti výroby a distribuce potravinových doplňků z Kolumbie, u BMW padla volba na jistého Xavera Bittla z bavorského Eichstättu.

Jedná se prý (jaká náhoda) o dlouholetého zákazníka značky, jenž si objednal 140kW model 320d v laku Imperial Blue. Dotyčný pán je majitelem autoškoly, je ovšem pravděpodobné, že takto speciální exemplář nebude odsouzen k postupné destrukci v rukách začínajících řidičů, ale spíše pro soukromé účely. Vůz byl majiteli a jeho celé rodině předán v mnichovském BMW Welt šéfem mnichovské továrny BMW Hemannem Bohrerem a Helmutem Käsem, vedoucím BMW Welt. Pozdravit pana Bittla pak přišli i dělníci z výrobní linky, kteří se na výrobě vozu podíleli.

Michal Fokt
Diskuze (25)
26. 9. 2015 18:52
Re: dé jako disgusting
No, nevím. Seděl jsem teď ve Frankfurtu v Lexusech, jmenovitě v RC-F, což by mělo být kladivo na M3ku a byla to jedním slovem hrůza. Pod kapotou je sice osmiválec, ale ten interiér to byla naprostá katastrofa (zvenčí jakžtakž, ale do M3 daleko daleko). Na stánku BMW byla M3 (pravda v Performance interiéru), tam se měli pánové od Lexusu podívat, jak vypadá pěkný sportovní interiér.
26. 9. 2015 09:55
Re: dé jako disgusting
BMW proda v EU 80% nafty, v Nemecky 73% a v USA jenom nejakych 6%.
26. 9. 2015 09:37
Re: dé jako disgusting
To, že nevíš o žádné automobilce z D3, která by dnes nabízela atmo motory neznamená, že neexistuje. Co MB SLK 350 nebo Audi R8 nebo Audi A8 W12?
Avatar - speedfred
25. 9. 2015 20:44
Re: dé jako disgusting
nečítal si test 535 GT? tam vyznelo .že diesel je lepšia voľba ako benzín. BMW mám rád no ale,holt prišla iná doba,tak sú iné požiadavky od zákazníkov.
Avatar - boost.
25. 9. 2015 20:25
Re: dé jako disgusting
Hlavně že ty jsi letadlo, viď. S tebou očividně normální diskuze nebude, tak mi aspoň pověz, jaký motor má tvé auto.