Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 2 vykresleno podle špionážních fotek. K realitě nemůže mít daleko

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Před pár dny se na sítích objevil únik fotografií nového BMW řady 2. Nezachycují sice celé auto, to nám ale rychle nahrazují nezávislí grafici.

Současná generace BMW řady 2 je na scéně již sedm let, brzy tedy můžeme očekávat nástupce. Jak ukázaly nedávno uveřejněné špionážní snímky, auto neprojde tak dramatickou proměnou, jakou jsme možná očekávali (například ledvinky zůstanou tak akorát velké), přesto novinku zaručeně poznáte.

Publikované fotografie sice zachycují jen části vozu pod plachtou, nezávislým tvůrcům z webu Kolesa.ru to ale nebránilo v tom, aby zbytek dokreslili a ukázali nám, jak bude sériové auto nejspíš vypadat. Hádáme, že opravdu nemohou být daleko od pravdy.

Odhalená novinka má jiné světlomety a oproti řadě 2 Gran Coupé i odlišné ledvinky, které příď opticky rozšiřují. Vzadu si můžeme všimnout nově tvarovaných koncových světel a jiné jsou rovněž oba nárazníky. Ty vzhledem k odvážnějším tvarům nejspíš náleží sportovnímu M paketu. Původ vozu naznačuje i štítek M240i, jemuž by pod kapotou měl pracovat šestiválec. Absolutním vrcholem řady se pak stane ryzí sportovní náčiní v podobě M2.

BMW řady 2 zůstane věrno aktuální koncepci, i nadále tedy nabídne pohon zadních kol a motor vpředu podélně. Čtyřdveřové kupé 2 Gran Coupé přitom přijíždí coby předokolka s motorem vpředu napříč. Zatím není jasné, jaký základ novinka použije. Spekuluje se o platformě větší řady 3, jinde zase o upravené konstrukci současné generace, což by snížilo náklady na vývoj.

Kromě sportovních šestiválcových variant M240i a M2 se počítá také se čtyřválci. Jak zážehovými (220i a 230i), tak vznětovými (220d). Základem nabídky by se mohl stát tříválec v podobě základního 218i. Nechme se překvapit, novinka by měla dorazit do konce letošního roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - lyon667
2. 5. 2020 19:26
Určitě tříválec?
Trojka 318i v aktuální generaci používá čtyřválec B48 a dost by mě překvapilo, kdyby stejně označená motorizace u dvojky dostala úplně jinou jednotku.