Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 4 ve Frankfurtu: První dojmy a video

David Bureš
Diskuze (19)
Kupé řady 3 končí, stala se z něj řada 4. Auto však i přes změnu názvu zůstává až překvapivě praktickým kupé.

BMW pojalo letošní frankfurtský autosalon velkolepě, představuje tu hned pět nových sériových aut. Mezi nimi nechybí ani řada 4.

Název představeného automobilu naznačuje, že se jedná o úplnou novinku v nabídce značky. Pravda to ale není, alespoň prozatím, řada 4 je zkrátka řada 3 kupé s jiným jménem. Dvoudveřový vůz později doplní ještě kabriolet a opravdová novinka v podobě sportovně laděného sedanu 4 Gran Coupe.

Sama automobilka tvrdí, že číslicí čtyři chce naznačit větší rozdíly mezi kupé a zástupci řady 3 (sedan, kupé, liftback). Design z trojky vychází i nadále, kupé však působí dynamičtěji, a to jak ve srovnání se sedanem, tak s předchůdcem.

Sportovní zaměření zdůrazňuje mírně klesající linie střechy a úzké boční prosklení. To je však úzké pouze opticky, vnitřek je prosvětlený, a i zadní boční okénka jsou velká, že se pasažéři na zadních sedadlech necítí stísněně.

U zadních sedaček se na chvilku zastavme. Je tu dostatek prostoru v oblasti kolenou, výška nad sedákem činí slušných 88 centimetrů, prostor pro hlavu totiž zvětšuje probrání ve stropě kabiny.

Za volantem se řidič cítí příjemně, jak se na správné BMW sluší a patří, palubní deska zůstala shodná jako u trojky. Páka ruční brzdy je kraťoučká, naštěstí jí nenahradila elektronická brzda.

Zavazadelník je prostorný, jeho objem automobilka zatím nezveřejnila, jeho délka nicméně činí 99 centimetrů. Bagáže na víkend pro mladý pár se sem vejde více než dost, prostor zbyde i na věci pro děti, nebo golfový bag.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (19)
11. 9. 2013 21:42
Zklámání
Jednoznačně
[odkaz]
Avatar - Bubáq
11. 9. 2013 16:42
Za mě:
Celkové hodnocení: 1-
+ Rozhodně povedené kupé, a to ze všech stran;
(i když to by byl opravdu banglismus, kdyby teď pokazili i to, co umí nejlépe)
- 3-kové propojení světlometů s ledvinkami (znovu jsem to kontroloval "naživo", je to
blbost, kazící vzhled předku;
- Žádný rozdíl oproti 3-ce na přístrojové desce;

Pozn.: narozdíl od iudexe, po posledních kreacích BMW (X1, X5 nová, X6, i3 a i8) jsem se bál, že také kupátko bude ne-bavorácké. Spolu s donem Pedrem: 4x zdrávas za tenhle výsledek!
Avatar - donPedro
11. 9. 2013 16:27
Re: 4 x zdávas, haleluja
Tak určitě, možná že je můj názor trochen extrém že "M má býti M bez přívlastků" (i když jináč proti nim nic nemám, spíš naopak, však víme) - ale však ano, ať si kúpí kdo chce, kdy chce, jak chce, co chce, možnosti tu sou od toho aby se i využívaly ;-)
Avatar - fOE
11. 9. 2013 15:36
Re: 4 x zdávas, haleluja
Tak m-paket neni jen o vzhledu narazniku. Kdyz nekdo nepotrebuje nebo nechce v mnohem ultimatni ///M, nebo jen nema 2mil Kc a presto si chce doprat sportovnejsi svezeni se sportovnejsim designem volantu, jinym naladenim podvozku atd... nekterou z barev/stylu kol volitelnych jen k M-paketu tak po tom M-paketu sahne a ja mu rozumim.
Avatar - fOE
11. 9. 2013 15:32
Re: Rozpaky
Ja suhlasim, premiove auto roku 2013 by si LED zasluzilo v zakladu, nieto za priplatok. Nemat ich ani za priplatok je smutne.