Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW ve Frankfurtu 2015: Řada 7, X1 a modernizovaná M3

David Bureš
Diskuze (5)
Luxusní sedan, SUV s pohonem předních kol nebo upravený model střední třídy, to jsou jen některé novinky BMW pro letošní autosalon ve Frankfurtu.

Zářijový autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem se již pomalu blíží, a tak jednotlivé automobilky začínají postupně odhalovat, co na letošní IAA vystaví. Chystanými novinkami se již pochlubilo BMW, které si připravilo velice různorodé premiéry.

Hlavní pozornost bude na stánku mnichovské značky upřena na novou generaci řady 7. S ohledem na ní byla navržena i expozice automobilky, jejíž architektura má být moderní a s citem pro detail.

Jedna z prezentovaných sedmiček bude vystavena na otočném pódiu, zatímco další tři budou umístěny ve třech speciálních místnostech, kde si je návštěvníci autosalonu budou moc pečlivě prohlédnout. Trojice vozů se bude lišit svými detaily, jedna dostane sportovní prvky paketu M, druhá luxusní prvky balíčku Design Pure Excellence. Třetím exemplářem bude model 740Le, plug-in hybrid s rozvorem prodlouženým o 140 mm.

Vystavené automobily doplní informace o novinkách šesté generace řady 7. Specialitou bude třeba interaktivní multimediální stěna, díky níž si návštěvníci veletrhu budou moc vyzkoušet ovládání gesty nové sedmičky.

Nová řada 7 bude nejvíce zdůrazňovanou frankfurtskou premiérou značky BMW, ne však jedinou. Na stánku se ukáže i druhá generace X1, s nímž už jsme se mohli projet. Proti předchůdci došlo k výrazné změně koncepce – ze zadokolky se stala předokolka. Terénní schopnosti nové X1 bude BMW prezentovat i pomocí speciální struktury evokující skálu.

Těšit se můžeme rovněž na modernizovanou řadu 3. Mnichovská automobilka na IAA připomene i předchozí varianty tohoto vozu, který je nejprodávanějším BMW v historii značky.

Divize M bude ve Frankfurtu vystavovat M3 sedan. Tisková zpráva tvrdí, že auto oslaví na IAA světovou výstavní premiéru. To naznačuje, že se dočkáme modernizované podoby tohoto sportovního sedanu.

Na frankfurtském výstavišti bude též odhalena podoba nového závodního speciálu M6 GT3, který se zatím prezentoval jen v maskované podobě. Na závodní okruhy tento vůz vyrazí v průběhu sezony 2016.

Frankfurtský stánek BMW Group se bude rozkládat na ploše velké přes 12.000 m2, která bude rozložena do dvou pater. Součástí expozice bude podobně jako před dvěma lety okruh, jehož délka se však výrazně prodlouží na celkových 400 metrů. Na trati se budou prohánět vozy značek BMW a Mini, aby si je návštěvníci mohli prohlédnout i v pohybu.


David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - boost.
6. 8. 2015 14:52
Re: M
Během dvou třech týdnů mají být teasers.

A vem si, kolik premiér už má BMW nachystáno pro Frankfurt. Sedmička, X1, 3er LCI - samé masové modely.
Avatar - Airbeg
6. 8. 2015 13:46
Re: M
A zrovna M2 není model, se kterým by BMW nějak muselo spěchat, jen ať ji pořádně doladí :-)
Avatar - Airbeg
6. 8. 2015 13:46
Re: M
Tak ono tím, že M2 ještě není oficiálně představena, tak nemohou říct, že tam bude... Ale klidně se může stát, že ji v následujicích dnech nebo týdnech oficiálně představí a pak řeknou, že bude světová premiera na živo ve Frankfurtu, minimálně BMW totiž vždy prvně pouští oficiálni fotky a info a pak ukazuje na autosalonu.
6. 8. 2015 12:06
Re: M
M2ka by tam být ale měla, podle toho, co jsem zatím četl na netu. Tak uvidíme.
Avatar - boost.
6. 8. 2015 11:29
M
No, pro M2 to vypadá bledě tedy... Tak buď za chvíli v Pebble Beach společně s M4 GTS, nebo až v Detroitu, což v tuto chvíli vypadá nejpravděpodobněji. :-|