Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW vystřihlo úsměvný kompliment novému Mercedesu třídy S

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Premiéra vlajkové lodi tradičního konkurenta? To nemohlo nechat kreativní oddělení BMW bez povšimnutí.

Jen pár dnů po premiéře nové generace třídy S, tradiční vlajkové lodi značky Mercedes-Benz, zveřejnila automobilka BMW na svém instagramu video, které novému Sku vysekává poklonu. Tedy alespoň částečně a samozřejmě dosti specifickým způsobem.

Na začátku videa můžeme sledovat esovitě zahnutou silnici, přes kterou se následně objeví nápis „Pěkné S.“ Po krátkém střihu ale přichází záběry na BMW sedmičkové řady, které se prohání po zakroucené silnici nad úrovní mraků.

V komentáři pak automobilka zmiňuje „Hej, pěkná práce @Mercedes-Benz. Jsme také velkými fanoušky S…“ a následuje mrkající smajlík. BMW tak na jednu stranu vyseklo poklonu konkurenci, která si s novou vlajkou skutečně vyhrála. Na druhou stranu však vyzdvihuje i svůj důraz na zážitky z řízení, které si obvykle nejvíc vychutnáte právě na zakroucených silnicích. Zkrátka trochu hra s dvojsmysly. 

Bez ohledu na podtext je ale od BMW hezké, že konkurenci svým způsobem vysekla poklonu. Ostatně není to poprvé, kdy z mnichova přichází podobně koncipovaný video-vzkaz. V paměti nám stále rezonuje video, které BMW vydalo v den odchodu Dietra Zetscheho z pozice šéfa značky Mercedes-Benz.

Tohle popichování ale rozhodně není jednostranné. Automobilka BMW letos slaví výročí 100 let své existence, k čemuž dostala blahopřání od Porsche i Mercedesu. Mercedes přitom zvolil formu videa, kde BMW děkuje za 100 let konkurence. V závěru pak ovšem zmiňuje, že prvních 30 let byla trochu nuda.

Do budoucna pak bude zajímavé sledovat, zda i Mercedes složí poklonu novému BMW řady 7. Současná generace je totiž na trhu již poměrně dlouho a navzdory nedávno modernizaci vypadá vedle high-tech nové třídy S již poněkud letitě.

Vývoj nové sedmičky už by měl ale jet na plné obrátky a snad nepotrvá dlouho, než nám BMW k novince něco prozradí. Oficiální představení se ale očekává nejdřív v roce 2022.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

10. 9. 2020 21:35
wtf
Toto je seriózně jeden z nejhorších motoristických článků, jaký jsem kdy v životě viděl... :no:
10. 9. 2020 12:44
Re: Detail
Ale prd, oba se pletete. "Previous" se v tomto případě překládá jako "předcházejících", čímž Mercedes taktně říká, že BMW bylo založeno až 30 let po Mercedesu.
Avatar - Dinar
9. 9. 2020 10:18
Re: Brambory
Je ti bližší? Tak snad abys napsal, jak blízko ses k nějakému dostal? Dva metry, jeden a půl?
Avatar - iudex
9. 9. 2020 09:23
Re: Brambory
Možno aj prejavuje. Práve včera pred miestnym gymom parkoval zápasník Atilla Végh svoj nový Mercedes (GT 4-door). Tiež to nie je zrovna distingvovaný diplomat, ale človek v chodiaci všade v teplákoch a neschopný súvisle povedať celú vetu. :-[]
https://ipravda.sk/…vegh-clanokW.jpg
https://www.facebook.com/watch/?…
Avatar - iudex
9. 9. 2020 09:15
Re: Brambory
Jj, u nás na dedine jazdí každý druhý puberťák v 7er. Na S-ko len závistlivo pozerajú, keď prídu kolotočári, len tí si môžu dovoliť Meďák. :D