Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X4: Projekt má prý zelenou

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Čtveřici SUV ve výrobním porfoliu mnichovské automobilky doplní páté; BMW X4.

Nestane se tak však dříve než v roce 2014. Fakt, že X4 opravdu přijde je zatím takovým veřejným tajemstvím, oficiální stanovisko automobilky totiž ještě nemáme.

Šéf BMW, Norbert Reithofer, však v rozhovoru pro německý Auto Motor und Sport prý příchod nového SUV BMW X4 potvrdil. To se má stát svébytným modelem, designovou obdobou X6 na technickém základu nové X3. Daní za vyšší image oproti X3 má však být menší zavazadlový prostor. Nabídka motorizací by měla být shodná, vzhledem k tomu že hlavním trhem pro BMW X4 budou Spojené státy, zákazníci se zřejmě dočkají i vrcholné verze X4 M.

Přibližnou podobu budoucí modelové řady naznačuje první skica, která pochází přímo z designérského studia v Mnichově. BMW oficiálně tvrdí, že se jedná o jednu z pracovních skic pro druhou generaci X3. To se ale zdá, vzhledem k tvaru karoserie, velmi nepravděpodobné.

Výzvu pro BMW představuje také činnost konkurence. Nová X3 (F25) má být zdatným soupeřem pro Audi Q5 a Mercedes-Benz GLK, budoucí X4 si zase vezme na mušku malé SUV od Porsche, které by mělo vyjet v roce 2013, a připravovaný crossover značky Alfa Romeo.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - mango
26. 9. 2011 10:24
Re: No..
Asi čím více na výběr , tím více zákazníků. Jen ty ceny by mohli být nižší :-)
Avatar - Martin91
26. 9. 2011 09:40
No..
Zdá se mi, že je zbytečné začít dělat tento model. Stejně jako zbytečným se mi už zdá model X1. Nějak nechápu, jaký výrobce má záměr, že bude mít řady od 1 po 7 a X1 po x6 :-D...Ani už nevím co třeba nebo kam model X1 zařadit, jestli je to malé SUV nebo větší kombík, opravdu se mi to zdá zbytečné.