Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X5 s M paketem: hmm za 180 tisíc…

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Prvním z řady X5, kdo dostane M paket je verze s osmiválcovým motorem 4,8i.

Nové X5 Sport s M paketem přichází s tradičním vylepšením vzhledu i jízdních vlastností tak, jak jsme od tovární úpravy s písmenem M ve znaku zvyklí. Pokud si pořídíte X5 4,8i M Sport, dostanete speciální 19“ kola z lehkých slitin, sportovní nastavení podvozku, aerodynamické úpravy vzhledu ve stylu divize M, sportovní sedadla, doplňky v interiéru z matného hliníku, vysoce lesklé střešní ližiny Shadowline, strop v provedení Anthracite a kožený sportovní volant.

Na přání je možné zvolit kola o palec větší, opět pochopitelně v provedení M.

X5 4,8i M Sport bude k dostání v šesti barvách: Alpine White, Black Sapphire, Carbon Black, Monaco Blue, Space Grey a Titanium Silver. Interiér je čalouněn v kůži Nevada, na výběr je z černého, šedého, béžového a tmavě hnědého materiálu. Obložení je standardně dřevěné z tmavého ořechu, na přání a bez poplatku lze ale tuto položku vyměnit za provedení z broušeného hliníku, tmavého bambusu či světlého topolu.

Pod kapotou nás čeká známý agregát o zdvihovém objemu válců 4,8 l, s nejvyšším výkonem 265 kW při 6200 ot./min., točivým momentem 475 Nm, který automobil dokáže urychlit z 0 na 100 km/h za 6,5 s. Kombinovaná spotřeba by měla činit 12,5 l na 100 km a odpovídající emise CO2 jsou 299 g / km, což je v porovnání s konkurencí dobrá hodnota.

Představení M paketu pro osmiválcové X5 je poměrně značně očekávaná záležitost, pokud vezmeme na zřetel fakt, že 90 % z předchozích prodaných modelů neslo specifikaci Sport. Co se týče prodejních čísel, BMW si může prodeje X5 pochvalovat, protože již teď je model vyprodán až do konce roku. Nejžádanější verze je se vznětovým třílitrem, tu si objednalo přibližně devadesát procent kupců.

Ceny X5 4,8i M Sport u nás začínají na částce 2.214.190,- Kč včetně daně. Postupně budou během roku představeny s M paketem i verze s pohonnými jednotkami 3.0d a 3.0si. U nich si zákazníci těchto dvou slabších variant musí za M paket připlatit 180.975,- Kč.

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Avatar - 12Eagle
5. 6. 2007 15:39
SUPER
Tak mne sa to páči. Mám dokonca pocit, že už to ani nie je SAV, ale poriadne veľký "hečbek". Čo vy na to? :-) :yes:
Avatar - da_b0mb
5. 6. 2007 09:31
Hmm :-)
Neni to spatny...decentni...ale ten zadek se mi nelibi! Docela by me zajimalo jak vypada lestenej bambus