BMW X6: Legendární kontroverze oslní i podruhé

Prezentace klienta
Před šesti lety bylo BMW X6 bleskem z čistého nebe. SUV s karoserií tvaru kupé, které působilo neohrabaně a pro mnohé nepochopitelně.

Vůz, o kterém si dodnes někteří myslí, že ho kupují chlapi s malým egem, který ale trhal rekordy v prodejích, a přesto ho ani po šesti letech nedokázala jiná prémiová značka napodobit. Vůz, který definoval a proklatě vysoko nastavil laťku segmentu Sport Activity Coupé - strojů, jež si berou to nejlepší z SUV a sporťáků.

Po šesti letech a čtvrt milionu prodaných automobilů přichází BMW s druhou generací. Narostla do délky, šířky a výšky a přitom shodila pár kilo a o čtvrtinu snížila spotřebu. “Škarohlídi konceptu budou navždycky vyčítat nepraktičnost. Ti kdo si BMW X6 koupí, ale moc dobře vědí, proč to dělají,” vysvětluje Miloš Vránek, ředitel prodeje v Renocaru, kde si můžete vůz vyzkoušet již nyní. “Užívají si dokonalý pocit z jízdy velkého auta s designem sporťáku. Klidně by mohli mít jakoukoli limuzínu, jenže jejich srdce bije jiným rytmem.”

Co si můžete v Renocaru v Brně Slatině a Praze Čestlicích vyzkoušet, je prakticky kompletní nabídka 4 motorizací. Od standardu 30 D po našlapanou sportovní verzi M50 D, která má pod kapotou 381 koní. A vůz se krom motoru umí řidiči přizpůsobit i dalším podstatným prvkem – podvozkem. “Jakou jízdu řidič preferuje, takový podvozek může mít. Od sportovního po luxusně pohodlný,” popisuje Miloš Vránek.

Dokonalost se skládá z maličkostí

Německá automobilka dlouhodobě vévodí moderním technologiím a v BMW X6 najde řidič jejich absolutní špičku. Ryze praktickými jsou systém aktivní ochrany chodců nebo asistent pro jízdu v koloně. Dokonalý přehled řidič získá pomocí systému Top View. Díky němu vidí svůj automobil a jeho okolí z ptačí perspektivy. ConnectedDrive je pak revolucí nejen pro zaneprázdněné manažery. Řidiči umožňuje ovládat některé funkce svého vozu na dálku pomocí mobilního telefonu, využívat online služby přímo z displeje automobilu, nebo jezdit dle navigačního systému, který pracuje s informacemi o provozu v reálném čase. Součástí výbavy pak mohou být i služby call-centra, ve kterém sedí reálná asistentka a poradí nebo zařídí, co je potřeba. Perličkou luxusního interiéru je pak ambientní podsvícení vozu i ozvučení, které si nezadá s audiofilskou aparaturou.

“BMW X6 druhé generace je znovu výjimečný vůz. Čím víc toho o něm vím, tím víc se těším, co na něj řeknou návštěvníci přímo u nás v Renocaru, jakmile jim ho představíme.” uzavírá ředitel Vránek s myšlenkou na to, že v Čestlicích i ve Slatině jsou nová BMW X6 připravena k vyzkoušení.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly