Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW XM už si můžete vzhledově specifikovat. Navíc unikla fotka výkonnější verze!

Filip Melich
Diskuze (34)

České zastoupení značky BMW na svých webových stránkách spustilo vizualizér nového luxusně-sportovního modelu XM. Automobilka také neuhlídala fotku výkonnější verze Label Red.

Divize M německé automobilky BMW představila svůj druhý vlastní model, luxusní a sportovně pojaté SUV pojmenované XM. Pro novinku, o níž jsme vás v samostatném článku informovali včera, české zastoupení značky připravilo vlastní webovou stránku. Plnohodnotný konfigurátor na ní ještě nenaleznete, ale můžete si pohrát s vizualizérem.

Na webové stránce dedikované modelu XM po krátkém odscrollování narazíte na jednoduchý vizualizér, který představuje úvodní možnosti lakování, disků kol a provedení interiéru. V hlavní nabídce je na výběr ze sedmi laků karoserie. Kromě zelené metalízy Cape York Green, jež byla zvolena pro první zveřejněné fotky modelu, je zde šest dalších odstínů, všechny metalické.  

Video se připravuje ...

Černé barvy jsou hned dvě – Black Sapphire a M Carbon Black. Doplňuje je šedý lak BMW Individual Dravit Grey a dále odstíny bílá Mineral White, modrá M Marina Bay Blue a červená M Toronto Red. Když se přepnete na záložku Kola, volit můžete ze čtyř disků o průměru od 21 do 23 palců. Na prvních zveřejněných fotkách bylo BMW XM vyobrazeno s 23palcovými M koly z lehké slitiny Star-spoke 923 M Bicolour se zlatými ozdobnými prvky (ladí s okolím oken a ledvinek na přídi).

Tatáž kola jsou dostupná také bez zlatých ozdobných prvků. O palec menší, 22palcové disky M z lehké slitiny Double-spoke 922 M Bicolour, můžete pořídit jak s normálními pneumatikami, tak sportovními. Ve vizualizéru nejsou nijak odlišeny a BMW na tomto místě ani neuvádí, o jaké konkrétní pneumatiky se jedná, takže přítomnost této varianty zde trochu ztrácí smysl. Základ nabídky kol tvoří disky M z lehké slitiny Double-spoke 918 M o průměru 21 palců.

Provedení interiéru jsou rovněž připravena čtyři a všechna spoléhají na kožené čalounění sedadel od divize BMW Individual. Zakliknout můžete variantu, která ve vizualizéru vypadá červeně, ale BMW ji nazývá oranžovou, Merino Sakhir Orange, případně černou Merino Black, šedou Silverstone nebo zelenou Merino s exkluzivními prvky Deep Lagoon.

Video se připravuje ...

Spuštění vizualizéru však není jedinou novinkou ve spojení s BMW XM. Ve včerejším článku jsme vás informovali, že v příštím roce přijde výkonnější provedení modelu. Spolehne sice na totéž plug-in hybridní pohonné ústrojí, ale nabídne až 550 kW (+ 70 kW) a 800 Nm (+ 200 Nm). Nazývat se bude Label Red a jeho podobu jsme dosud neznali. Na internet však unikla zřejmě oficiální fotografie, kterou naleznete v galerii tuto článku. Hlavním rozdílem v exteriéru budou červené prvky na karoserii – rámečky ledvinek na přídi, boční orámování oken a vkládané dekorační prvky v discích kol.

Závěrem připomeňme, že nové BMW XM se má začít vyrábět v průběhu prosince letošního roku, a to v továrně značky v americké Jižní Karolíně. Prodej odstartuje začátkem příštího roku, ale české ceny zatím neznáme. Víme alespoň to, že v sousedním Německu se novinka začne prodávat za minimální cenu 170.000 eur, tedy v přepočtu za 4,2 miliony korun.

Filip Melich
Diskuze (34)

Doporučujeme

2. 10. 2022 15:20
Re: NE .
Svým příšerným designem se tedy vymyká, a to velmi výrazně! :-[] :-[] :-[]
2. 10. 2022 14:39
Re: Tenhleten elektrický paskvil...
Znovu opakuji, že toto BMW nikomu opravdu nezávidím. To taková prvotřídně zachovalá faceliftovaná E46 330i s manuálem, tu bych opravdu závidět mohl, ale tuto hrůzu ani omylem. :-)
30. 9. 2022 21:00
Re: NE .
Tak si vygoogluj, kolik váží obvykle velký off-road či SUV přes 5 metrů. Pod 2,5 tuny není žádný. To auto se nijak nevymyká.
30. 9. 2022 20:57
Re: Tenhleten elektrický paskvil...
Ty jsi tragéd. Žereš jelito a vyrvavas, že kdo jí kaviar, ten se předvádí, dává najevo, jak je hrozne prachatej a děla to jenom aby te provokoval. No, evidentně se mu to daří.
Jsou 2 typy lidi, co do takové auta kupují: těm jedněm je úplně buřt, co si kdo myslí a proste si takové auto koupi. Těm druhým dělá dobre zavist a radi provokují. A dělají to dobre, protože třeba na tebe je to jak červená na bejka ;-)
30. 9. 2022 20:25
Re: NE .
Znovu ti musím zopakovat, že spojovat s touto elektrickou těžkotonážní obludkou slovo závist je vrcholně komická záležitost. :-[] :-[] :-[]