Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus ve Frankfurtu: Silniční raketa pro čtyři

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Neoficiální dvorní ladič vozů Mercedes-Benz, firma Brabus si pro letošní frankfurtský autosalon připravila nejrychlejší sedan světa, hybrid a elektromobil.

Hlavní hvězdou značky Braubus se na IAA stal model pojmenovaný Rocket 800. Základem tohoto vozu je Mercedes-Benz CLS druhé generace. Čtyřdveřové kupé díky použití motoru V12 o výkonu 588 kW (800 k) může uhánět až rychlostí 370 km/h, což z něj dělá – podle Brabusu - nejrychlejší sedan světa schválený pro silniční provoz.

Vedle extrémně výkonného a rychlého modelu Rocket 800 představil Brabus ve Frankfurtu nad Mohanem i dvojici konceptů, která zaujme především příznivce alternativních pohonných systémů.

Prvním z nich je Brabus Technology Project Hybrid. Základem tohoto konceptu je současná generace E-Klasse, konkrétně model E 220 CDI BlueEfficiency. Divize Brabus Zero Emission v tomto voze spojila vznětový čtyřválec s dvojicí elektromotorů Protean, které jsou vmontovány do kol.

Druhým je Brabus High Performance 4WD Full Electric a jak jeho název napovídá jedná se o čistý elektromobil. Základem je opět současná generace E-Klasse. Divize Brabus Zero Emission u tohoto projektu vyměnila spalovací motor za lithium-iontové akumulátory, které poskytují energii čtveřici elektromotorů umístěných v kolech.



Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)