Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Březen 2013: Nové modely na českém trhu

Diskuze (13)
Které automobilové novinky se u nás začnou prodávat během následujícího měsíce?

Dacia Logan

Rumunský bestseller přijíždí ve své druhé generaci. Nové provedení sedanu Dacia Logan se designem i technickou shoduje s hatchbackem Sandero. Stejné je i složení jednotlivých výbav a ceny, které za ně Dacia žádá. Zatímco k dealerům dorazí první kusy, na autosalonu v Ženevě se už předvede ještě oblíbenější kombi Logan MCV.

Kia Pro_cee'd

Třídveřová verze Kie Cee'd si zachovala neobyčejné jméno i rozdílný design. Nový Pro_cee'd sází na dynamický design a dočká se i výkonné verze GT.

Mini Paceman

Nové Mini se inspiruje Range Roverem Evoque Coupé. Model Paceman je třídveřovou obdobou Countrymanu, dostal ale sníženou střechu a svalnatější boky. Půjde o nejmenší SUV-kupé na trhu.

Nissan Juke Nismo

Juke je prvním produktem továrního tuningu Nissanu, který se oficiálně dostane do Evropy. Verze se přívlastkem Nismo má přeplňovanou šestnáctistovku pohánějšící přední, nebo všechna kola. Od běžného Juku se Nismo liší vyšším výkonem, sportovnějším podvozkem a úpravami karoserie i interiéru.

Renault Clio R.S. a Grandtour

Nabídku u Renaultu rozšíří dvě důležité verze Clia. O image se postará hot hatch od divize RenaultSport, který má opět 200 koní, ale tentokrát díky motoru 1,6 turbo. Přenos síly na přední kola navíc nově obstarává dvouspojková převodovka. Na široké řady zákazníků zase zacílí kombi, které v Česku dostane tradiční název Grandtour.

Seat Ibiza Cupra

Facelift Ibizy uvedl Seat do prodeje téměř před rokem, s ostrou verzí Ibiza Cupra si ale dal na čas. Díky nové přídi se design výrazně změnil k lepšímu, technika sdílená s VW Polo GTI a Škodou Fabia RS zůstává beze změn.

Subaru Forester

Subaru přichystalo generační obměnu u svého SUV Forester. Novinka sleduje stejný kurz jako menší model XV. Samozřejmostí jsou motory boxer, benzinový a dieselový dvoulitr, a standardní pohon všech kol

Toyota RAV4

I Toyota vypustí na české silnici čtvrtou generaci svého SUV. V tomto případě jde o řadu RAV4, která dostala design ve stylu hatchbacku Auris.

Volkswagen Beetle Cabrio

Nová generace otevřeného Brouku se poprvé ukázala už na podzim. Sezóna kabrioletů ale začne až s prvními jarními paprsky, a tak Volkswagen v březnu spouští prodej.

Diskuze (13)
4. 3. 2013 14:59
Re: Seat Ibiza Cupra
Jo, ten vejfuk uprostřed a difuzór jsou opravdu originální. :-)
4. 3. 2013 10:11
Re: same chutovky
Logan není konkurence Rapidu. To ani náhodou. Leda tak od pohledu z venku.
Avatar - GM.rja
4. 3. 2013 08:23
Re: Seat Ibiza Cupra
Ibiza i Leon jsou skutečně krásná auta. Především Leon se mi moc líbí. Je to až neskutečně velký designový skok vpřed ve srovnání s předchozí generací. O to větší škoda, že to kazí motory :-(
Avatar - miromen
4. 3. 2013 00:18
Seat Ibiza Cupra
Vzhled se opravdu velice povedl. :yes:

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
3. 3. 2013 21:29
Re: BŘEZEN, MĚSÍC GARÁŽE
Cupra jasně :-) :yes: