Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bridgestone bude novým dodavatelem pneumatik pro Formuli E. Začne v sezoně 2026

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Mezinárodní automobilová federace FIA si vybrala přední značku Bridgestone jako výhradního dodavatele pneumatik pro elektrický šampionát Formule E. Aktivní spolupráce začne už v roce 2026.

Bridgestone se vrací do vrcholového motoristického sportu a nově bude výhradním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa elektrických formulí. Mezinárodní automobilová federace FIA na Světovém zasedání motoristického sportu v Baku oficiálně jmenovala předního výrobce pneumatik do významné pozice pro sezony ve druhé polovině tohoto desetiletí. 

Výběr značky Bridgestone organizací FIA jako výhradního dodavatele pneumatik pro šampionát ABB FIA Formule E v sezonách 2026–2027 až 2029–2030 bude základním kamenem její trvale udržitelné strategie pro účast v globálním motoristickém sportu. Bridgestone se s novou dodavatelskou smlouvou zavázal k pokračování vývoje a zdokonalování trvale udržitelné technologie a urychlování realizace inovací s cílem poskytovat přidanou hodnotu při výrobě a používání pneumatik.

Bridgestone současně bude hledat nové způsoby recyklace opotřebovaných pneumatik na suroviny pro další výrobu. Společnost dodává, že její úsilí přesahuje hranice závodních okruhů s cílem významně přispívat k uskutečňování trvale udržitelné lidské společnosti.

Přední výrobce pneumatik tak novou spoluprací naváže na svou šedesátiletou historii v motoristickém sportu. A to při příležitosti letošního 60. výročí aktivit v motosportu, kde nachází novou budoucnost. Základem dodavatelské smlouvy s FIA bude bude i rozšíření a optimalizace produktové technologie pro pneumatiky Enliten pro nastávající éru elektromobilů. Hlavní novinkou tohoto obutí je snížení valivého odporu o 20 procent a hmotnosti o 10 procent. To přispívá k lepší spotřebě.

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
11. 12. 2023 17:46
Re: Reklama dělá hodně
Tiež záleži čo vyberú a dodajú do testov. Trofeo R bola najlepšia pneu čo som mal kedy na aute, samozrejme není to bežné jazdenie ale občas sa im niečo aj podarí.
Avatar - KANKUNEN
11. 12. 2023 09:09
Reklama dělá hodně
Pirelli dodává F1, WRC a přitom v testech závodí max s Barumkou.