Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britský Triumph a indický Bajaj se pouští do společného vývoje nových motocyklů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnosti Triumph Motorcycles a Bajaj Auto India prostřednictvím svých oficiálních tiskových materiálů uvádí, že mezi nimi došlo k uzavření dohody o spolupráci v oblastech vývoje, výroby i prodeje motocyklů.

Triumph Motorcycles patřil mezi poslední velké evropské výrobce motocyklů bez asijského partnera, ale to se změnilo 24. ledna roku 2020, když došlo k podpisu dohody mezi zástupci této tradiční motocyklové značky a společnosti Bajaj Auto India.

Cílem nového partnerství je vývoj, výroba a prodej zcela nových motocyklů v objemových kubaturách od 200 do 750 kubických centimetrů. Tyto nové modely mají nést značku Triumph a reprezentovat ji v různých kategoriích na asijských, severoamerických i evropských trzích.

První motocykly, které budou výsledkem spolupráce mezi britskou a indickou společností mají zamířit do prodeje v roce 2022. V souvislosti s technikou a designem těchto nových modelů nejsou prozatím zmiňovány bližší informace.

Vedle vývoje a výroby nových modelů malých a středních kubatur je součástí dohody i zajištění jejich prodeje. Společnost Bajaj Auto India má jejich prostřednictvím reprezentovat značku Triumph především na trzích, na nichž již má svou vlastní prodejní a servisní síť. Britská firma pak bude nové modely nabízet v rámci své dosavadní distribuční sítě na evropském a severoamerickém trhu.

Zdroj: Triumph Motorcycles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme