Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude i příští Mercedes Citan přeznačeným Renaultem Kangoo? Vypadá to tak

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)

Mercedes-Benz oficiálně potvrdil novou generaci modelu Citan. Lehký užitkový automobil opět vznikne ve spolupráci s Renaultem a nabídne i čistě elektrické provedení.  

 

Mercedes-Benz Citan se jako první výsledek spolupráce německého koncernu s francouzskou automobilkou Renault veřejnosti poprvé představil na jaře roku 2012. V současnosti je tento mladší příbuzný modelu Kangoo nabízen v řadě užitkových i osobních variant se třemi celkovými délkami karoserie.

Divize Mercedes-Benz Vans oficiálně uvádí, že hodlá pokračovat ve svém angažmá v segmentu malých dodávek a nabídne druhou generaci modelu Citan. Na jejím vývoji bude opět spolupracovat s francouzskou značkou Renault, resp. aliancí Renault-Nissan-Mitsubishi. Základem se tedy stane nová generace modelu Kangoo, jejíž podobu naznačuje Kangoo Z.E. Concept, který byl odhalen na jaře letošního roku.

Mercedes-Benz Citan se ve své druhé generaci dočká i čistě elektrického provedení, které v případě první generace německá značka nenabízela, i když Renault produkuje elektromobil Kangoo Z.E. Divize Mercedes-Benz Vans tímto krokem doplní elektrická provedení svých aktuálních modelů Sprinter, Vito a třída V, z níž vychází nový elektromobil EQV.

Druhá generace nejmenší dodávky s třícípou hvězdou ve znaku pak má podle oficiálního prohlášení vedení divize Mercedes-Benz Vans disponovat výraznou identitou, odpovídající současnému stylu lehkých užitkových automobilů německé značky. Bližší informace k samotnému designu a technice prozatím zmiňovány nejsou.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - pallas
28. 11. 2019 01:42
Re: Velký problém na Slovensku
Ada, máš zlé informácie
26. 8. 2019 12:44
Re: Úplně zbytečný auto pro Mercedes...
1. Mercedes si doplnil modelovú radu o malú dodávku, ktorých predáva asi len pár kusov a vývoj vo vlastnej réžii by bol ekonomický nezmysel
2. Konečne tu máme úžitkový mercedes, ktorý nie je hnilý už v katalógu :-[] :-[]
Avatar - Ada je zase tady
26. 8. 2019 12:44
Velký problém na Slovensku
Na STK neprochází emisemi většina motorů rendlík a syn... :no:
Avatar - WinDiesel
26. 8. 2019 12:28
Re: Úplně zbytečný auto pro Mercedes...
No tito lidé možná nemají služební auto a nic neví o flotilové politice …. bych jim to odpustil.
Avatar - KANKUNEN
26. 8. 2019 11:58
Re: Úplně zbytečný auto pro Mercedes...
Přesně, je hloupé, že to normálního člověka nenapadne, ale jsou i tací dementi, co to nepochopí.