Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost Toyoty Land Cruiser se ukáže v Tokiu jako koncept

Marek Bednář
Diskuze (9)

Vůbec první spojení ikonického jména Land Cruiser s elektrickým pohonem má formu konceptu sedmimístného SUV se samonosnou karoserií, jehož primárním určením by patrně byly silnice místo náročného terénu.

Nebude-li Toyota chtít na některých trzích, např. těch evropských, přestat prodávat offroad Land Cruiser, bude ho muset s největší pravděpodobností nabídnout s elektrickým pohonem. Jak by to mohlo vypadat, se chystá ukázat už zanedlouho na Japonské show mobility, a to pomocí konceptu Land Cruiser Se.

Vůz vypadá jako velké SUV, nikoliv drsný offroad – a právě tím také je. Kromě velkých kol s úzkoprofilovými pneumatikami, což není pro jízdu v terénu vhodná kombinace, má samonosnou karoserii a na offroad pořádně velký rozvor náprav 3.050 mm.

Video se připravuje ...

Ani ostatní rozměry nenaznačují, že by produkční verze tohoto konceptu měla jezdit nehostinným terénem víc než po asfaltu. Studie je dlouhá 5.150 mm, široká 1.990 mm a vysoká 1.705 mm. Mnohem spíš bude SUV pro velkou rodinu – má totiž tři řady sedadel, které pojmou až 7 cestujících.

Automobilka se o voze příliš široce nerozhovořila nad rámec těchto základních technických dat. Uvedla však, že vůz nabízí vysoký točivý moment, unikátní pro bateriové elektromobily, a že tichá jízda elektromobilu „pomáhá vytvořit komfortní interiér při jízdě ve městě a po silnicích“.

Marek Bednář
Diskuze (9)

Doporučujeme

25. 10. 2023 15:14
Re: Spravna cesta
Mam ti pripomenout vsechny tve mylky?

Od podilu dieselu, po krach Tesly...

https://www.hybrid.cz/…veda-se-i-cesko/
Elektromobily poráží naftu na plné čáře
:yes: :yes: :yes:
Avatar - WinDiesel
24. 10. 2023 19:02
Re: Jako vejce vejci
některé ty ostré hrany mi vzdáleně připomněly ten podivný pickup od Tesly
Avatar - WinDiesel
24. 10. 2023 19:01
Re: Spravna cesta
jasně a potom ti to připomeneme, elektrowotroubku
23. 10. 2023 20:30
Re: Spravna cesta
Vyckej casu. ;-)
23. 10. 2023 19:19
Sranda
Pozerám galériu a tretia foto z Bratislavy. :) Je mi jasné, že je to len CGI, ale aj tak potešilo.