Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti 57 SC Atlantic Ralpha Laurena hvězdou 2013 Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Letošní přehlídka a soutěž automobilové elegance Concorso d‘Eleganza Villa d’Este zná své vítěze a nejvyšší titul Best of Show získal módní návrhář Ralph Lauren se svou vzácnou Bugatti.

Setkání unikátních automobilů na břehu italského jezera Como přitahuje stále více i známé osobnosti, které sem často dorazí i se svými automobilovými klenoty. Letos zde největší rozruch způsobil módní návrhář a designér Ralph Lauren, který vlastní jednu z nejkrásnějších (veřejně známých) automobilových sbírek.

Do Itálie na letošní Concorso d‘Eleganza Villa d’Este uspořádané o posledním květnovém víkendu přivezl Ralph Lauren jeden ze svých nejvzácnějších vozů, jímž je Bugatti 57 SC Atlantic z roku 1938. Ten získal u jezera Como nejvyšší ocenění od odborné poroty i od veřejnosti.

Dvoumístné kupé s typickým tvarem chladiče, dlouhou přídí a aerodynamicky tvarovanou zádí je Ralph Lauren od roku 1988, kdy jej získal za 15 milionů dolarů. Vůz vybavený kompresorem přeplňovaným řadovým osmiválcem o objemu 3,25 l disponuje výkonem 156,6 kW a patří k nejdražším automobilům na světě.

Vedle historických vozů jsou na Concorso d‘Eleganza Villa d’Este vystavovány i koncepty. Premiéru zde mělo například BMW Pininfarina GranLusso Coupé, ale ocenění za svůj vzhled získala Carrozzeria Touring Superleggera Disco Volante s technikou Alfy Romeo 8C Competizione.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Kolouš
28. 5. 2013 21:58
RUM
Jó, tenhle krejčí ví co je rozumně uložená měna...
Člověk až žasne, jak můžou hadry tolik nést... no nic, budiž mu to přáno.