Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti nejsou jen hypersporty. Za lifestylové hlouposti u něj utratíte nesmysl

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Přesah Bugatti využívá bohatou klientelu. Ochotní kupující mohou další miliony dolarů utrácet za lifestylové doplňky oblíbené automobilky.  

Z pohledu automobilového mají překvapivě mnoho společného trezory, kostky lega, zlaté sošky, ozdobná pouzdra na šampaňské, elektrické skútry, kulečníkové stoly i drahé hodinky. Všechny zmíněné předměty extrémně prodražuje logo Bugatti. Exkluzivní výrobce produkuje nejen modely aut spadající do nejvyšších pater cenových a společenských žebříčků.

Kulečníkový stůl Bugatti může snadno stát 300 tisíc dolarů (6,5 milionu Kč), hodinky jsou s ledovým klidem nabízeny za pětkrát vyšší sumy postrádající jakékoliv racionální opodstatnění. Nosit na zápěstí 32,5 milionu korun je výsost smetánky, která uznává kvalit Veyronu či Chironu, ačkoliv prodeje vozidel už nejsou výhradním zájmem představenstva z Molsheimu.   

K nejrychlejším automobilům planety je k mání portfolio doplňků nejdražšího životního stylu. Podle výkonné ředitelky Bugatti International SA Brand Lifestyle Business je francouzská automobilka „synonymem vynikajících, inovativních a nádherných výtvorů, které přesahují automobilovou sféru“. Přednosti Veyronu nebo Chironu jsou zřejmé, větší neznámou zůstává podstata předražených lifestylových produktů.

Okázalé předměty míří na nové trhy, protože rok 2023 je po loni úspěšné sezóně časem expanze za novými milionáři. „Bugatti je světovým lídrem v navrhování, vývoji, stavbě a dodávání hypersportovních vozů, které jsou na špici výkonu, konstrukce a stylu. Snažíme se vytvářet nové příběhy pro stávající zákazníky a určitě zveme nové klienty, aby objevili krásy naší značky,“ vychválila zaměstnavatele ředitelka Wiebke Ståhl.

Umělecké předměty jsou spojeny s historií Bugatti, protože otec zakladatele patřil mezi respektované výtvarníky. Pan Carlo Bugatti čaroval i s klenoty, schopnosti předával mladším následovníkům, tudíž jsou šperky dávno součástí tradice. Například jednokusová soška La Voiture Noire z růžového zlata vznikla ve spolupráci s britskou dílnou luxusu Asprey Design Studio, cena ozdoby ze čtyřiadvaceti karátového růžového zlata není známá – pro vážné zájemce bylo připravováno 261 menších napodobenin těžítka formovaného ze stříbra.

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
5. 2. 2023 10:02
Boty bugatti.
Mají za pár tisícovek v daichmanovi :D