Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Avenir: Luxusní sedan se vyrábět nebude

Michal Fokt
Diskuze (8)
Impozantní sedan Buick Avenir z loňského Detroitu z depozitáře už nevyjede, žádné další plány s ním nejsou. Ptáte se proč?

Buick vloni na NAIAS příjemně překvapil studii luxusního sedanu Avenir a jeden čas se dokonce hovořilo o tom, že by se mohl vyrábět. Jenže uplynul rok a o Aveniru ani zmínka, zato se nám v Detroitu představil velmi sexy koncept kupé Buick Avista, které vypadá zhruba čtyřikrát lépe, než studie z loňska a určitě to není tím, že mu pár dveří chybí.

Uplynulo pár dní a z GM prosákla informace, že se s Avenirem nepočítá. Žádná škoda, říkáte si při pohledu na Avistu? Dalo by se předpokládat, že poté, co se stylisté odvázali u Avisty, se pozornost přesune na auto s novým, mnohem atraktivnějším stylingem. Ale bohužel, realita je jiná. Nebude vůbec žádný luxusní sedan.

Šéf divize Buick GMC Duncan Aldred v rozhovoru pro Automobile Magazine nepřímo řekl, že za to může Cadillac. Podle Aldreda se trh luxusních sedanů zmenšuje a General Motors už "posílil nabídku u Cadillacu". Jinými slovy se u GM bojí, že by Avenir mohl brát zákazníky modelu CT6. A bohužel to vypadá, že stejný problém má i Avista. Buick sice "je schopný velké kupé vyrábět, ale vůz byl navržen pouze jako koncept".

Jinými slovy mít v portfoliu dvě luxusní značky, je pro GM asi pořádný problém. Co by na to asi říkali u Volkswagenu... Nicméně příznivci Buicku by prý "neměli ztrácet naději na další imageový model". Za takový lze nyní považovat kompaktní kabriolet Cascada, původem od Opelu, ale ten přece jen nemá až takový kredit, jaký by značka pro zlepšení svého image potřebovala.

Michal Fokt
Diskuze (8)

Doporučujeme

20. 1. 2016 09:20
chyba
V us proti 2 prémiám v dome? Chyba. A najlepší vtip, že teraz majú v luxuse kaskádu.
20. 1. 2016 04:50
Re: Promarněná příležitost
Ano, Avenir má opravdu koule! ;-)
Avatar - Barrichello
19. 1. 2016 20:40
Re: Je to škoda no
Jo LaCrosse se celkem povedlo, ten předek vypadá k světu.
Avatar - pumpkin
19. 1. 2016 19:44
Mindfuck
Teraz odhliadnuc od fakt podareného dizajnu, sa mi stalo, že v rádiu predstavili skladbu, ktorá sa tiež volá Avenir a moderátor to povedal presne keď som čítal titulku tohto článku - Buick Avenir. Dobrý mindfuck, alebo teda po našom - myslošuk. :-O >:D
Avatar - donPedro
19. 1. 2016 18:12
Re: Je to škoda no
Tož snad možá alespoň naznačili kudy by se třeba design nových Buicků mohl ubírati, viz nový LaCrosse [odkaz] páč oba jsou to moc pěkný káry ...