Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bývalí dealeři Hyundaie podali trestní oznámení na generálního ředitele značky Vošického

Ondřej Chamilla
Diskuze (251)
Jenom pár dní před konáním rozhodčího soudu podali bývalí dealeři trestní oznámení na Vladimíra Vošického, generálního ředitele Hyundai Motor Czech. Označil je prý za zloděje.

Za vším stojí etický kodex pro prodejce značky Hyundai, který minulý rok nastolil velmi přísná pravidla a sankce za jejich porušení. Detailněji jsme se tomuto tématu věnovali v článku zde. Zhruba třetina dealerů nechtěla na tyto podmínky přistoupit a rozhodla se dále vozy Hyundai neprodávat. Co je však nyní opět rozzlobilo?

Podle serveru idnes.cz jsou důvodem výroky generálního ředitele značky Hyundai v ČR Vladimíra Vošického, který se o bývalých prodejcích v rozhovoru pro Hospodářské noviny nevyjadřoval zrovna pochvalně.

„Jestliže někdo chce nás nebo zákazníky okrádat, tak my sebe nebo zákazníky ochráníme. Když nám někdo ukradne peníze, chceme je zpátky. Etický kodex tomu má zabránit. Ať už jde o okrádání zákazníků o peníze, nebo jen o čas. Pak jsme paradoxně prodávali více, protože náš tým se nemusel někomu koukat pod prsty, jestli nekrade a mohli jsme se konečně začít věnovat obchodu,“ řekl Vošický v rozhovoru.

Podle dealerů se jedná o pomluvu a cítí se výroky dotčeni. Dealeři se s vedením zastoupení Hyundaie již soudí právě kvůli etickému kodexu, zejména nejstarší prodejci těchto automobilů jej totiž považují za diskriminační. Stejným kodexem se údajně měli řídit i při prodeji jiných vozů než Hyundai. Případ má v těchto dnech začít řešit rozhodčí soud.

Snažili jsme se samozřejmě k tomuto tématu získat i vyjádření Miloše Adámka, tiskového mluvčího dovozce Hyundai. Ten nám však pouze sdělil, že se k případu „nebude vůbec vyjadřovat“. Nicméně kauzu budeme i nadále sledovat.

Ondřej Chamilla
Diskuze (251)
6. 1. 2024 12:53
Diskuse na Hundai
Podle této diskuse mám pocit že mnoho lidí (v hloubi duše ;-) ) nemůže vydýchat fakt že dějiny mnoha dnes slavných (či známých) značek jsou přes 100.let vývoje - narozdíl od Hyundaie kde se do světového povědomí dostali za 1/3 času! Kdy kvalitativně, cenově či množstvím prodaných kusů si dnes mnoho známějších značek můžou,jak se obrazně říká,mazat na chleba! Pár známých,co opravují auta, tak nejčastěji tam mají,na různé opravy, tyto auta: Škoda, VW,Francouze,Italy,dovoz z USA,Japonce. A až poté Hyundaie! Což o mnohém vypovídá! A ty co znám,a jsou majiteli Hyundaie , tak jejich náklady na provoz během 5.let jsou: výměna oleje po 10.000km, voda do ostřikovačů,1xročně stěrače,1x za 4.roky sada pneu,a dle nájezdu km výměna rozvodů. Ostatní opravy,jako u ostatních značek,většinou po nějaké kolizi ( nehoda či střet se zvěří) PS: sám jsem majitelem jiné značky, ale kdybych měl časem měnit tak další volby je celkem jasná!👍
11. 8. 2015 09:29
Re: Zajímavé:)
Kdyby ten článek nikdo nečetl, tak by už nahoře nebyl dávno, protože však byl jeden z nejčtenějších vůbec, tak se tam pochopitelně držel.
Re: Zajímavé
U cloveka s nickem vabis je to normální. Ten píse nenávistné zvratky pod vetsinou clánku i firme Hyundai. Zrejme ho tam vyhodili z práce nebo neco podobného.
10. 8. 2015 12:00
Re: Cesko-korejske smesko
Přečti si, prosím, ještě jednou toto vlákno. Skončili jsme u jedné jediné věty z mého prvního příspěvku, o které sám píši že je marginální. A ty z ní vyvozuješ konsekvence, které by mě nenapadly ani ve snu. Ale já bych mohl zkusit politiku. Hm...

Takže skutečně nevím, kde jsi vyvodil např. to, že rohYpnol je fanoušek Schreyera...
10. 8. 2015 11:45
Re: Cesko-korejske smesko
Ano, s tím nelze než 100% souhlasit. :yes: ;-)