Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bývalý šéfdesignér Škody Ingenlath míří k Volvu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Thomas Ingenlath byl jmenován viceprezidentem pro design ve společnosti Volvo Car Corporation, kam odchází z pozice vedoucího designcentra Volkswagenu v v německé Postupimi.

Na pozici viceprezidenta pro design u Volvo Car Corporation nastoupí osmačtyřicetiletý Thomas Ingenlath od 1. července letošního roku a bude následovat Petera Horburyho. Ten je v současnosti senior viceprezidentem pro design Geely Group.

Jsem velmi rád, že Thomas Ingenlath přijal naši nabídku a bude odpovědný za design vozů značky Volvo. Je jedním z nejzajímavějších automobilových designérů současnosti a bude hrát ústřední roli na cestě značky Volvo k pozici jednoho z nejvýznamnějších výrobců luxusních vozů, řekl Stefan Jacoby, prezident a generální a generální ředitel společnosti Volvo Car Corporation.

Thomas Ingenlath má více než 20 let zkušeností z oblasti automobilového průmyslu. Po studiu na Fachhochschule für Gestaltung v Pforzheimu a Royal College of Art v Londýně pracoval na předních pozicích v designu značek Audi (1991-1994), Volkswagen (1995-2000) a Škoda (2000-2006). Od roku 2006 působí jako ředitel v designcentru Volkswagenu v Postupimi, kde se pracuje na designu pro všechny značky koncernu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
8. 3. 2012 16:03
Re: odkaz volvu
Moc pěkný odkaz, díky :yes:

Toto je jedna z nejdůležitějších událostí roku a spíš desetiletí. Spojení Volva, které má excentrickou nezávislost jako nezměnitelný filozofický základ, a mimořádně nadaného excentrika Ingenlatha by mělo být ideální manželství. A navíc nad tím bude z nejvyšší designérské židle ve skupině Geely bdít velekněz Horbury. Což kromě velkého nabuzení pro Volvo znamená i upozornění, že Geely myslí svou budoucnost naprosto vážně a že zřejmě začne velmi rychle stoupat mezi lepší značky. Dávám sem pro doplnění ještě jeden loňský rozhovor s Horburym: [odkaz]

Přesně, jak říkáš - škoda, že v rámci Škody/VW Gruppe nebylo nakonec možné člověka Ingenlathova typu opravdu využít.
8. 3. 2012 14:53
Re: odkaz volvu
Ovšem jeho dítětem je Fabia 1. generace, nikoliv druhé.
Mimochodem není nad to sáhnout k dobovému tisku: [odkaz] a dát si pár věcí dohromady. Je škoda, že nedošlo na vize Ingenlatha ohledně směrování designu škody. Doufejme, že u Volva bude mít volnější ruce a za nějaký čas nás přesvědčí o své invenci a vyzrálosti :yes:
Avatar - 4hill
8. 3. 2012 13:29
Re: odkaz volvu
No,určitě si to díky tvému doporučení rozmyslí..Ingenlath je odborník na slovo vzatý.Pro Volvo bude velkým přínosem. Hlavně už žádné vlny a Korejský oči.. :yes:
Avatar - nalimer
8. 3. 2012 13:11
odkaz volvu
este si to raz rozmyslite. mozno ide o spionaz VW. ved, aby nasledujuce volvo vyzeralo ako Roomster ci Fabia2...
8. 3. 2012 12:56
Prima vařečka
Ahá, tak v Postupimi se vaří ten designový Eintopf pro celý koncernový pluk >:D