Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac chystá nový Escalade, odhalí ho v říjnu

Diskuze (6)
Současný Cadillac Escalade to má už spočítané. Automobilka se chystá na premiéru nového modelu, který bude luxusnější a úspornější.

General Motors se chystá v rychlém sledu obměnit celou svoji paletu tzv. full-size SUV. Modely Chevrolet Suburban, Tahoe a GMC Yukon budou mít premiéru 27. září na výstavě Texas State Fare v Dallasu. Cadillac Escalade vsadí na vznešenější prostředí, místo na farmářském veletrhu si svůj debut odbude 7. října na speciální akci v New Yorku.

Více informací zatím není dostupných. První propagační foto naznačuje, že Escalade vsadí na expresivnější design, stejně jako nový sedan ATS a větší CTS v nejnovější, třetí generaci. Technika bude odvozena od rodiny Next-Generation Full-Size, která stojí na rámovém podvozku GMT K2. Escalade již tradičně využívá jen nejsilnější agregáty, což znamená nahrazení motoru 6.2 V8 Gen IV Vortec/301 kW novým 6.2 V8 EcoTec3 L86 o výkonu 308 kW. Tento agregát je vybaven přímým vstřikování a technologií odpojování válců, stejně jako jeho předchůdce umí spalovat E85. Nástupce se jistě dočká i provedení Escalade Hybrid, zatímco luxusní pickup Escalade EXT se nedožil ani konce života odcházející generace.

Escalade se vyrábí 15 let, Cadillac tímto modelem v roce 1998 zareagoval na konkurenční Lincoln Navigator. První generace vydržela jen dva roky, druhá byla ve výrobě mezi lety 2001 a 2006. Prodejně nejúspěšnějším obdobím byla polovina minulého desetiletí, kdy Cadillac prodával kolem 60 tisíc kusů ročně. S příchodem ekonomické krize zájem opadl, poptávka se ale stabilizovala na 25 tisících jednotkách za rok.

Diskuze (6)
Avatar - vabis
15. 8. 2013 22:20
:-)
Pravdou je, že v US s tím jezdí hodně veřejně známých osob . Taky se mi celkem líbí :*)
Avatar - Barrichello
15. 8. 2013 19:03
Nová generace
je potřeba jak sůl, stejně tak u GMC/Chevrolet suburban, neb ta stávající se prodává velmi špatně.
Snad nová generace a úspornější motory přinesou nové zákazníky.

Dalším na tahu je Lincoln s Navigatorem.
Avatar - JDM
15. 8. 2013 16:33
Re: Američtí rapeři se už nemohou dočkat
>:D .
to je blbost určitě to není žádná povinná výbava americkejch raperů ;-)
15. 8. 2013 16:12
Re: Američtí rapeři se už nemohou dočkat
No snad jsme toho zase tolik neřek ;-) Já tuhle hudbu neposlouchám, ale kdesi jsem četl, že pro americké černošské hvězdy je Escalade téměř povinná součást image. Jinak nic proti tomuto mamutkovi nemám :-) , jen ať se mu i v nové generaci daří! :yes:
Avatar - JDM
15. 8. 2013 14:45
Re: Američtí rapeři se už nemohou dočkat
no to sme se zasmáli ... tak vyjmenuj ty americký rapery a pak ty který jezdí escaladem :no: