Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac CT5 se představuje po faceliftu. Má sportovnější tvář a velký displej v kabině

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Americký Cadillac CT5 je sedan, který bychom chtěli vidět i na evropském trhu. Nově se představuje s faceliftem se sportovnější tváří a modernější technologickou výbavou.

Město motorů a kolébka globálního automobilového průmyslu žije žhavými novinkami. V americkém Detroitu se právě teď uskutečňuje tradiční autosalon, na němž automobilky představují nejdůležitější novinky pro následující modelový rok na lokálním trhu. Luxusní Cadillac tak na prestižní výstavě odhaluje facelift kompaktního sedanu CT5, představujícího se s modernější technologickou výbavou.

První výraznou novinku najdeme už zvenku. Nejnovější evoluce modelu CT5 zaujme novou sportovnější tváří s novými LED předními světlomety. Ty jsou vybaveny zvětšeným denním svícením s vertikálním světelným podpisem a animacemi pro uvítání a rozloučení se s řidičem a dalšími cestujícími. Nová je také větší maska chladiče s charakteristickým erbem.

Americká značka vylepšila i zadní část vozu a vybavila ji modernějšími zadními světly s novou grafikou. Zákazníkům dává na výběr mezi standardní variantou a verzí Sport, která se vzdává lesklého chromu ve prospěch černých doplňků. Nově se v konfigurátoru objevuje aktualizovaná paleta barev s novými odstíny Deep Space Metallic a Typhoon Metallic.

A doslova obrovskou novinku si automobilka připravila v interiéru. Doposud byl vybaven zastaralým analogovým přístrojovým štítem a 10“ infotainmentem. V nejnovějším modelu se objevuje nový 33“ zahnutý displej kombinující digitální přístrojový štít se zábavním a informačním systémem zakládajícím na službách Google.

Automobilka láká na přizpůsobitelné uživatelské rozhraní a skvělou grafiku s ostrým 9K rozlišením. Cadillac, uznávaný jako jedna z nejluxusnějších amerických značek, pak i v kompaktním sedanu CT5 nabízí vrcholnou komfortní výbavu s vyhřívanými sedadly s aktivní ventilací i masážemi. Cestující si navíc na dlouhých cestách mohou užít i surfování na internetu přes vestavěnou 5G Wi-Fi.

Video se připravuje ...

Modernizovaný Cadillac CT5 bude k dispozici s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o 177 kW (240 koních) a 349 newtonmetrech nebo dvakrát přeplňovaným třílitrovým vidlicovým šestiválcem o 250 kW (340 koních) a 548 newtonmetrech. Obě motorizace jsou standardně spojeny s desetistupňovým automatem a pohonem zadních kol, přičemž na seznamu volitelné výbavy se objevuje i čtyřkolka.

Nový Cadillac CT5 se začne vyrábět příští rok na jaře. Americká luxusní značka zatím nezveřejnila oficiální ceník, ale odcházející model se v USA prodává se základní cenou od přibližně 875 tisíc korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Martin911Turbo
15. 9. 2023 13:03
Je to krasavec
Je to krasavec, motorizace by mohla být silnější ale v téhle pošahané době i tato je ok
Krásný hranatý tvar a ve verzi sport bez chromu, konečně i zde pracují lidé kteří designu rozumí stejně jako u Porsche
Avatar - Barrichello
14. 9. 2023 23:02
Tady je svět ještě vpořádku
:yes: :yes: :yes: :yes:

Moc pěkný auto