Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac CTS 2015: První facelift už po roce

Michal Fokt
Diskuze (2)
General Motors nenechal svůj topmodel vyšší střední třídy dlouho užívat si roli novinky. Už po roce přichází první úpravy vzhledu i techniky.

Cadillac nám svůj nový midsize sedan CTS (MY2014) představil vloni v březnu a bylo hned naprosto zřejmé, že minimálně co se designu týče, udělal vůz pořádný skok vpřed. Zdá se však, že ani to nestačilo, protože v rámci MY2015 přichází CTS už s drobnými retušemi.

Než facelift by v tomto případě asi bylo namístě slovo "make-up", protože rozdíly jsou skutečně pro znalce. Maska chladiče má jinak řešené lamely a to z důvodu jejich použití coby aktivních aerodynamických prvků, lehké odlišnosti najdete i horní části chromovaného rámečku. Pozměněné jsou údajně i přední světlomety, jakkoli se mi rozdíly nepodařilo najít.

Co je ovšem důležitější - historií se staly šestistupňové automaty, všechny motory mají nyní standardně převodovky s osmi rychlostmi. CTS také dostává indukční dobíjení smartphonů, palubní wi-fi a vyspělejší verze parkovacího asistentu a systému lane-assist. Širší možností pak zákazníci mají i co se specifikace čalounění a jeho barev týče. Prodej v USA začne v nejbližších dnech, Evropa přijde na řadu patrně o něco později.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Barrichello
11. 8. 2014 13:49
3,6 V6 atmosféra
321 Hp, 8st. převoovka, brzdy Brembo...magnetic ride control, HID xenony, kůže. Prostě klasika jak má být :yes:
Avatar - Barrichello
11. 8. 2014 13:30
8.st
Cadillac konečně vyrovnal síly s konkurencí, vylepšil výbavu. Interiér by chtěl ještě trošku doladit v oblasti středového panelu ale jinak naprostá špička.... :yes: