Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac se pochlubil skicou odvážného SUV. Koukáme na jeho nový elektromobil?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Na sítích automobilky Cadillac se objevila skica, ke které značka nepřihodila žádné další informace. Fandové o původu přesto mají jasno.

I když obrázek přiložený ve fotogalerii vypadá jako šílená vize od nezávislého grafika, není tomu tak. Tvorba opravdu pochází z dílny Cadillacu a objevila se na oficiálním instagramovém účtu společnosti, respektive samostatném kanále, který se věnuje designové tvorbě.

A samozřejmě se okamžitě začalo spekulovat, co se nám asi Cadillac snaží naznačit. Fandové na sítích a zámořská média se shodují, že nám společnost ukazuje vizi svého příštího SUV. Elektrického. Už před časem automobilka prozradila, že chystá elektromobil velikostně ne tak vzdálený od populárního modelu Escalade a právě toto by mohl být jeho zárodek.

Video se připravuje ...

Není to přitom jediná elektrická SUV novinka, kterou Cadillac v nedávné době ukázal. V srpnu totiž představil koncept Lyriq EV (viz fotogalerie), jehož 100kWh akumulátor slibuje dojezd až 500 kilometrů na jedno nabití. Sériového auta bychom se měli dočkat v roce 2022, větší sourozenecké SUV by pak mělo dorazit o něco později.

Na další podrobnosti ohledně této novinky si ještě musíme počkat. Cadillac už dříve potvrdil, že jeho nové elektrické SUV bude sdílet platformu s GMC Hummer, jenž co nevidět oslaví velkolepý (byť elektrický) návrat na scénu. Oficiální premiéra vozu se uskuteční 20. října, do té doby Cadillac jistě nechce ukrádat z pozornosti tolik očekávaného comebacku.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme