Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac si nechal registrovat podobu velkého kupé. Dočkáme se tohoto krasavce?

David Bureš
Diskuze (2)
Luxusní značka koncernu General Motors řeší svoji budoucnost. Mohla by být i ve znamení kupé inspirovaného konceptem Escala.

Cadillac býval kdysi největší výrobce luxusních aut na světě, v dnešní době ale hodně ztrácí na německé prémiové trio. Jestliže americká značka loni prodala 356.467 vozů, Audi, BMW a Mercedes se každý pohyboval kolem dvou milionů automobilů. Američané však pracují na renesanci značky, jejíž součástí by podle všeho mohlo být i velké kupé.

Naznačují to patentové snímky, prostřednictvím nichž si Cadillac nechal design takového automobilu registrovat. Tvary vycházejí z dva roky starého konceptu Escala a nám se hodně líbí!

Příď tvoří podobně jako u Escaly velice úzké světlomety a dominantní maska chladiče, charakteristicky tvarovaná jako u ostatních aktuálních Cadillaců. Prvky Escaly najdeme též na zádi, především úzká koncová světla. Novým detailem jsou však uprostřed zádě umístěné koncovky výfuku.

Velikost auta se z patentových snímků těžko odhaduje, předpokládáme ale, že dané kupé by svými rozměry mohlo cílit na vozy typu Lexus LC a BMW 8. V takovém případě by bylo větší než dnes jediné kupé v nabídce Cadillacu, dvoudveřová verze modelu střední třídy ATS.

V tuto chvíli však nedokážeme říci, zda se daný automobil opravdu dostane do výroby. Může se jednat třeba jen o koncept naznačující budoucí směřování značky. Velká kupé navíc nejsou tak prodejním tahákem, Cadillacu by se takový model vyplatil spíše z hlediska budování image.

Na druhou stranu Cadillac otevřeně mluví o potřebě nové vlajkové lodi značky, která podle vedení automobilky určitě nebude typickým sedanem. Že by to bylo právě velké kupé? Nechme se překvapit...

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - bystron
10. 7. 2018 08:19
Re: Některé prvky jsou již na přicházejícím CT6-V
krasavec přímo pro mně :-)
9. 7. 2018 16:52
Některé prvky jsou již na přicházejícím CT6-V
[odkaz]