Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac SLS pro čínský trh

Libor Zezulka
Diskuze (35)
Koncern General Motors trhá v Číně jeden prodejní rekord za druhým. Na úspěchu se rovnoměrně podílí značky Buick, Chevrolet, Cadillac a Wuling.

General Motors není jediný koncern, který se pokusil vyrovnat propady v tržbách v zemích západní Evropy a USA rostoucími tržbami v Číně. GM sázka na čínský trh zatím stoprocentně vychází. V nejlidnatější zemi světa se daří hned několika značkám z portfolia GM, například Chevrolet prodal v prvních devíti měsících letošního roku o 51 procent více vozů než ve stejném období loňského roku, Buick si polepšil o 27,8 procent, Cadillac o 27,1 procent a Wuling o 38,7 procent.

Nad očekávání si vede v Číně značka Cadillac. Její nabídka se zatím skládá z modelů CTS, XLR a SRX, v nejbližší době se přidá velké SUV Escalade a také luxusní sedan SLS. Cadillac SLS byl oproti výchozímu sedanu STS prodloužen o 100 mm, což se projevilo výrazně větším prostorem na zadních sedadlech. Motorová paleta se sestává ze tří zážehových šestiválců s objemem 2.8, 3,6 a 4,8 litru. Cadillac si od sedanu SLS slibuje další posílení prodejů, vůz totiž přesně odpovídá požadavkům čínských klientů.

Libor Zezulka
Diskuze (35)
Avatar - Lonestarstate
15. 11. 2006 18:32
Re: Americký sen
Naštěstí si člověk nekupuje zastoupení nýbrž auto. Dneska se nabízí spousta možností. Jak pro nákup, tak servis. Ofic. zast. nebo šedý dovozce nebo Německo/Rakousko. Pochybuju, že někdo, kdo má na auto typu Cadillac se alespoň jednou dvakrát do roka nestaví u našich germánských sousedů.
15. 11. 2006 18:25
Re: Americký sen
co já vim z mých info tak asi není horší zastoupení než caddy ;-\ . co se týče jagu tak si nemyslím že je to až tak špatný oproti minulénu dovozci. jsou novinářský auta, jsou reklamy, o těch autech je slyšet mnhoem více než dříve ...
Avatar - Lonestarstate
15. 11. 2006 18:08
Re: Americký sen
Jasně. Nepsal si o škrtání. Ani o Číně. Ale jiní tady jo. A na ně reagoval můj první příspěvek. S tebou se nehádám. S Freemanem bych rád. >:D A i kdyby byla realita naprosto opačná. Jsem ten poslední, komu bude vadit, když tu bude Caddy jen pro pár zasvěcených.
Avatar - Lonestarstate
15. 11. 2006 17:55
Re: Americký sen
Spíš bych řekl, že naopak zrovna u nás se mu daří dokonce lépe než v západní Evropě. Samozřejmě ne v absolutních číslech. Ale prodejně je před ním snad už jen německá trojka. Za poslední půl rok jsem potkal víc Cadillaců než za celý zbytek života dohromady. Uvědomuju si, že hlavní město je něco trochu jiného než zbytek republiky, ale v jednom dni vidět dvakrát Escalade EXT, jednou CTS, jednou BLS... (ne nebylo to u dealera >:D ). Přesně to se mi stalo tento týden. Každopádně se slovy "v Evropě si ani nešktrne" se dá leda tvrdě nesouhlasit. O podobně raketovém startu si mohl například opěvovaný Lexus leda zdát. A dost evropských automobilek má před sebou v Evropě horší budoucnost než Cadillac. A neříkám to ani v nejmenším a rád a oba víme, že myslím Jaguar a spol. Abych se vrátil ke Cadillacu: roste všude. V Asii, Americe i Evropě. Samozřejmě z úplně jiných absolutních čísel. Ale tvrdit, že snad Čína tahá prodejně trn z paty USA a EU - to je holý nesmysl. Aspoň v případě Cadillacu. U GM asi jo.
Avatar - Lonestarstate
15. 11. 2006 17:46
Cadillac Europe: +30%
Za první pololetí roku 2006 jsou prodeje Cadillacu v Evropě o 30% vyšší než za stejné období 2005. :yes: :yes: :yes: