Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac v Paříži 2008

Diskuze (0)
Cadillac přivezl ve světové premiéře kombi CTS Sport Wagon. Kromě toho se představily evropské verze dalších modelů v provedení pro modelový rok 2009.

Nejmenší BLS dostane stejně jako sesterský model Saab 9-3 motor 2,8 V6 Turbo posílený ze 188 na 206 kW. Tento motor a silnější přeplňovaný dvoulitr o výkonu 154 kW se bude dodávat standardně s pohonem všech kol. Slabší 2,0 Turbo o výkonu 129 kW, stejně jako turbodiesel 1,9 l (110 a 132 kW) zůstává s pohonem přední nápravy.

CTS Sport Wagon

Evropské nabídka Cadillacu se rozšíří o sportovně střižené kombi CTS Sport Wagon, navržené ve stylu art & science. Design karoserie pětidveřového kombi vychází ze čtyřdveřového sedanu a novinka se tak odlišuje především svou zadní polovinou, která přichází s ostrými hranami, velmi širokým D sloupkem a rozměrnými zadními světlomety protaženými až po střechu vozu.

Záď má výrazně šípovitý tvar, hrana na ose symetrie je ostrá a prochází jak výklopnými pátými dveřmi tak i zadním nárazníkem. Koncová světla mají předvídatelný tvar, ale na rozdíl od sedanu jsou už převážně červeně podbarvena. K důležitým znakům designu sedanu patří výrazný noční design vertikálních diodových světel, které kontrastují s širokým horizontálním brzdovým světlem, u sedanu tvořícím zároveň odtrhovou hranu. Podobné funkční řešení najdeme teď i u Wagonu. Detailem, který se časem dostane i na sedan, je mohutnější chromovaná lišta nad registrační značnou, ve které je vylisován ozdobný nápis Cadillac. S tím odpadá také plaketa, umístěná zatím u sedanu nad označením motorizace.

Atraktivní styl si ale vybral daň v podobě menšího zavazadlového prostoru – základní objem je pouze 349 litrů. Rozvor náprav je 2880 mm, stejně jako u sedanu. Cadillac CTS Sport Wagon je dlouhý 4859 mm, široký 1842 mm a vysoký 1502 mm. Rozchod kol je vpředu 1570 mm a vzadu 1575 mm.

Na výběr budou dva šestiválcové motory – benzinový 3,6 l VVT s přímým vstřikováním paliva o výkonu 229 kW nebo dieselový 2,9 l o výkonu 184 kW, který je výsledkem spolupráce s italskou firmou VM Motori. Převodovka bude šestistupňová, buď manuální Aisin nebo automatická Hydra-Matic 6L50. Volitelně bude CTS Sport Wagon také s pohonem všech kol.


Diskuze (0)