Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carretera Panamericana: Rekordní Touareg na návštěvě Wolfsburgu

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Panamerická dálnice sahá od Aljašky až po jižní cíp Argentiny, Rainer Zietlow ji v červenci pokořil za necelých dvanáct dní.

Pouhých 11 dní, 17 hodin a 22 minut stačilo Raineru Zietlowovi a jeho týmu za volantem Touaregu V6 TDI na výhru ve slavné Carretera Panamericana, čímž stanovil nový traťový rekord. Panamerická síť silnic a dálnic vede po celé délce Severní a Jižní Ameriky. V rámci návazného turné ukázal milovník jízdy v terénu svůj rekordní vůz ve Wolfsburgu.

Zietlow překonal se svým týmem celkem 22 750 kilometrů mezi Ohňovou zemí a Aljaškou. V rekordním čase, který byl ověřen zkušební organizací TÜV Nord, projeli územím 17 států a téměř všemi klimatickými a vegetačními pásmy, které se na Zemi vyskytují.

Pouť začala druhého července v jihoargentinském Ushuaie a na Aljašku pokračovala přes písečnou bouři v Chile a nástrahy kamenitých cest Střední Ameriky v pětihodinových blocích, ve kterých se řidiči za volantem střídali. Zietlow navíc daruje deset amerických centů za každou ujetou míli na dobročinné účely (na boj s dětskou chudobou v Jižní Americe).

Volkswagen Touareg se tak osvědčil v nejnáročnějších podmínkách, ať to bylo extrémní horko, prudké lijáky, písečné bouře nebo sníh. Zietlow překonal dosavadní rekord z roku 2006 o čtyři dny.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
14. 12. 2011 14:21
Panamer...ican...a
Touareg je výborné auto, ale z jednoho slova nadpisu bych vypustil písmena "ican"...vlastně mi to evokuje...Panamera..ikona... :-)