Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Češi na přejímkách: Všechno proběhlo hladce

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Všichni nositelé červenomodrobílých barev České republiky, kteří se chystají na 37. ročníku Rallye Dakar, prošli bez sebemenšího problému technickými i administrativními přejímkami soutěže. Nyní se těší na slavnostní start dnes večer v Buenos Aires.

Buggyra: Přál český velvyslanec

Příjezd na náměstí Casa Rosada, na kterém dnes večer místního času (v Česku je o čtyři hodiny více) proběhne slavnostní start, čeká Martina Kolomého z týmu Tatra Buggyra Racing.

Show si nenechá ujít ani velvyslanec České republiky v Argentině Petr Kopřiva, který navštívil na pozvání agentury Czech Tourism spolu s rodinou zázemí týmu Tatra Buggyra Racing a popovídal si s jeho členy.

„V rámci spolupráce s neziskovou organizací Czech Tourism propagujeme Českou republiku v zahraničí a jsem moc rád, že si pan velvyslanec našel čas a přišel nám popřát hodně štěstí. To je na Dakaru potřeba. Udělal našemu týmu ohromnou radost,“ uvedl manažer Jan Kalivoda.

      

KM Racing: Kamery měly zájem

Povinné náležitosti si členové sedlčanského týmu odbyli krátce předtím, než přišel na řadu jeden z nejvíce sledovaných týmů, tovární Peugeot. „Přejímky proběhly v pohodě, naše auto velice dobře znají. Přísná kontrola přileb a závodního oblečení, které musí být certifikované, byla formální a rychlá,“ řekl po přejímkách Martin Macík mladší.

Do slavnostního startu dnes večer má český jezdec volno, ovšem až na jedinou výjimku. „Natočil jsem také televizní vstup pro pořadatelský štáb. Myslím, že si všimli, že jsem nejmladším pilotem kamionu ve startovním poli letošního ročníku Dakaru,“ popisuje Martin.

Bonver: Těšíme se na start

Takřka padesát členů týmu Bonver Dakar Project mělo jistotu ještě, než se vydali za organizátory soutěže. „Tím, že byly přejímky předpřipraveny, šlo všechno hladce. Máme hotovo. Administrativně i technicky jsme prošli, auta stojí v uzavřeném parkovišti, takže si užíváme večera a stoprocentního cateringového servisu. Ten máme přímo v bivaku,“ pochvaloval si šéf týmu Tomáš Vrátný zázemí největšího a nejpočetnější české závodní sestavy.

Start Rallye Dakar 2015 se uskuteční zítra. „Už se všichni těšíme, že konečně vystartujeme a budeme moct ukázat, co jsme za ten rok udělali,“ dodal Vrátný.

SP moto: Pabiškovi pastička vyšla

Nejzkušenější český motocyklový závodník David Pabiška si nachystal na pořadatele malou pastičku. Na sklopeném zpětném zrcátku totiž neměl sklíčko. „Každý rok si na pořadatele nachystám nějakou drobnost, abych je pozlobil, a pokaždé mi to s přimhouřenýma očima vyjde,“ usmíval se závodník před začátkem technické přejímky.

Na jejím konci o dobrou náladu nepřišel. „Trochu mě pozlobili komisaři, ale všechno proběhlo nakonec bez připomínek. Na zrcátko mi nepřišli,“ dodal s úsměvem Pabiška.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)