Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká firma dělá z dodávky Citroën Jumper zajímavé obytňáky. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Poměrně oblíbený způsob, jak si pořídit obytné auto, představuje přestavba dodávky. Jako základ může posloužit třeba Citroën Jumper.

Právě na přestavby Jumperu se soustředí česká společnost WoodVans, konkrétně na největší dostupnou verzi L4H3. Teoreticky by snad neměl být problém udělat obytňák také ze sourozenců Jumperu, tedy Peugeotu Boxer, Opelu Movano a Fiatu Ducato.

Firma má v nabídce tři typy vestaveb. Základní představuje verze Freedom, která poskytuje prostor pro čtyři osoby a přidává víceúčelovou vytápěnou garáž s výsuvným dnem. Garáž počítá primárně s uskladněním kol.

Šikovným prvkem je hadice připojená na 100litrovou nádrž s vodou, takže kola před naložením můžete opláchnout.

Výbava zahrnuje také celoskořepinový box s toaletou a sprchou, řadu úložných prostor, LED osvětlení, USB zásuvky a kuchyňský kout.

Video se připravuje ...

Provedení Moto je pro zákazníky, kteří potřebují o něco větší garáž. Obytný prostor je sice pořád navržen pro čtyři cestující, do garáže však v pohodě schováte už i motorku.

Video se připravuje ...

A pak je tu varianta Adventure s prostorem pro dvě nebo čtyři osoby, se střešní spací nástavbou a ještě prostornější vytápěnou garáží. WoodVans tvrdí, že se do ní vejdou tři "dospělé" motocykly nebo čtyřkolka, nebo že se dá použít jako mobilní dílna.

Obytná část nabízí všechno podstatné, aby se Jumper dal považovat za plnohodnotný obytňák, opět tedy nechybí toaleta, sprcha či kuchyně. Střešní nástavba je vytápěna a nachází se v ní postel s délkou 210 cm a šířkou 140 cm.

Klasický ceník firma bohužel nemá, ceny přestaveb se zřejmě mohou v závoslosti na konkrétních požadavcích zákazníků nebo třeba i doplnění výbavy vozu lišit. Jeden hotový Jumper Freedom ovšem aktuálně nabízí za 1.869.390 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

19. 11. 2021 17:14
Re: Boční dveře
paráda
19. 11. 2021 17:14
Re: Boční dveře
jo tak nějak jsem to myslel
Avatar - pallas
19. 11. 2021 17:01
Re: Boční dveře
to už dávno niekoho napadlo
https://www.ducatoforum.de/…um2018/index.php?…
Avatar - kari.laz
19. 11. 2021 16:40
Re: Boční dveře
Je pravda, ýe když to máš vychlazené, nebo vytopené, tak těmito vraty to celkem změníš, přitom klasická karavanovádvířka by stačila, respektive nechat klidně posuvná pro případ potřeby, ale udělat uprostřed ještě klasické malé dveře.
19. 11. 2021 14:13
Re: Boční dveře
tyhle jsou moc velké