Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

České muzeum Tatrovek zachvátily plameny, škoda jde do milionů. Pomoci teď můžete i vy

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

V soukromém Muzeu Tatra 111 v Dobříči vypukl o víkendu požár, který zničil část exponátů. Na způsobené škody není hezký pohled.

S požárem soukromého Muzea Tatra 111 v Dobříči, jehož hlavními tvářemi jsou Milan Horka a Milan Horka ml., vyrazili v sobotu 2. května bojovat Středočeští hasiči. Díky jejich včasnému zásahu neskončilo muzeum v plamenech celé, přesto se způsobené škody odhadují v řádech milionů.

„V muzeu vypukl 2. května požár,“ oznamují smutnou zprávu oficiální webové stránky muzea. „Chceme především poděkovat všem zúčastněným hasičským jednotkám (Ořech, Rudná, Vysoký Újezd a Beroun) za uhašení požáru a minimalizaci škod. Dále děkujeme všem za rychlou nabídku pomoci. Fyzické i finanční.“

Byť od požáru uběhlo jen několik desítek hodin, nejen mezi fandy Tatry se zvedla obrovská vlna solidarity. Kdo chce poškozenému muzeu finančně přispět na rychlou obnovu, může tak učinit na účet 2786021063/0800.

„Podle předběžných odhadů byla učiněna škoda ve výši kolem dvou milionů korun. Naopak majetek v hodnotě osmi milionů byl od ohně uchráněn,“ uvedla Vladimíra Kereková, mluvčí Středočeských hasičů.

Milan a Milan Horkové ukázali na oficiálních webovkách fotografie, jak muzeum vypadalo krátce po požáru. Podívat se můžete v přiložené galerii. Není to hezký pohled, přesto pevně věříme, že se muzeum s touto nešťastnou situací vypořádá a co nevidět bude dělat radost, stejně jako tomu bylo dříve.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
4. 5. 2020 14:24
štěstí v neštěstí
Krom budovy byla nejvíc zasažená ta laboratoř, která je unikátní (jediný vyrobený kus). Naštěstí ale byla odstrojená v podstatě na kostru, takže neshořela. Kovová část myslím že je opravitelná, případně nahraditelná. Otázka je, kde byly uskladněné ty věci, co se z ní odstrojily, ale minimálně nástavba nad kabinou to přežila v podstatě bez úhony (je vidět na fotkách). Ostatní auta jsou snad naštěstí jen špinavá od sazí. Držím palce a přispěju.