Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Changan Sense: Čtyřdveřové kupé v evropském stylu

Diskuze (0)
Smyslné tvary má koncept luxusního čtyřdveřového kupé Changan Sense.

Changan Automobile je středočínská automobilka s širokým portfoliem společných podniků. Už od roku 1993 vyrábí vozy značky Suzuki, v posledních deseti letech přidala modely značek Ford a Volvo (spolupráce pokračuje i po převzetí značky čínským Geely) a motory Mazda. Changan také vyrábí v licenci čínský off-road Landwind a zahajuje spolupráci s PSA Peugeot Citroën.

Changan Automobile klade své počátky do roku 1862. Tradice výroby automobilů sahá až do padesátých let minulého století, kdy se v továrnách Changan začaly vyrábět terénní vozy. Dnes automobilka operuje pod heslem japonská technika, italský design.

Portfolio tvořené řadou licenčních modelů, dvěma vlastními konstrukcemi (minivozy ERA CV6 a ERA CM8) a modely dvou převzatých značek Hafei a Changhe plánuje Changan rozšířit o řadu luxusnějších automobilů.

Ukázkou budoucí cesty je koncept elegantně tvarovaného kupé Changan Sense. Některé jeho tvary jsou rozmáchlé, jednotlivé detaily ale snesou srovnání s evropskými standardy. O pohon se stará plug-in hybridní soustava s motorem 3,0 V6.

Diskuze (0)