Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Charouz představil projekt sportovního a motoristického centra

Jan Cacek
Diskuze (59)
Bublina o konání závodu Formule 1 v Praze velmi rychle splaskla, Praha 10 se však má dočkat areálu za 2,2 miliardy Kč.

Když v neděli média rozšířila spekulace o možném konání prestižního závodu Formule 1 na nově vybudovaném okruhu ve Strašnicích, ti realističtěji založení z nás měli vítanou příležitost k pobavení. Odhlédneme-li od ekonomické stránky věci, kdy si na zařazení do seriálu brousí zuby nesrovnatelně bohatší adepti, bonbónkem v televizním zpravodajství byl jakýsi plánek s okruhem o délce pouhých 2,3 km, což je dostatečně výmluvné samo o sobě. Navíc se prý počítá s částečným využitím stávajících komunikací (jako by se v Praze hledalo využití pro zoufale prázdné silnice). Ve skutečnosti šlo o přilákání mediální pozornosti k novému projektu, za nímž stojí protřelý Antonín Charouz.

Na pražské radnici v pondělí Antonín Charouz společně s investorem Jacquesem R. Sicottem představili projekt Prague Sport&Car Centrum, který má být v Praze 10 dokončen koncem roku 2009. Celý projekt počítá s rozpočtem 2,2 miliardy korun a hradili by ho zahraniční investoři. Areál stojící v lokalitě mezi Průmyslovou a Černokosteleckou ulicí má zahrnovat hotel, kancelářské prostory, automobilové muzeum, centrum pro prodej automobilů, tréninkové a školicí centrum, multifunkční arénu pro 10 tisíc lidí se zaměřením na hokej, parkoviště pro 3000 aut a městský závodní okruh. Charouz požádal Hermanna Tilkeho, který projektoval některé okruhy F1, aby navrhl městský okruh v této lokaliě. V Praze 10 by tedy měl vzniknout okruh s příležitostným využitím o délce 2,3 km.

Jan Cacek
Diskuze (59)
18. 10. 2006 17:17
sláva
no tak na takovou zprávu jsem čekal ... hurá další tunel na peníze ... děkuji nemám zájem
Avatar - Pekelná Micinka
17. 10. 2006 20:59
Re: Tak nevím v čem je problém...
Sobotka je dle mého názoru daleko lepší min. financí, než by byl Tlustý.
17. 10. 2006 20:56
Re: šmejd
Ty dneska "perlíš" ...
Avatar - Pekelná Micinka
17. 10. 2006 16:03
Re: Tak nevím v čem je problém...
O Sicotteho nejde... Jde o to, že v tom prostě figuruje postava Charouze a to už samo o sobě není zdravé. Jakmile někdo, vícenásobně!!! pošle firmu do konkursu a udělá takovýhle "manko", pak by takový člověk neměl mít právo spolupodílet se na jakýchkoli projektech, ve kterých můžou být použity veřejné finance. Navíc v případě několika miliard by takový člověk neměl ani ze zákona mít právo zakládat jakékoliv podniky nebo se podílet na jejich vedení. Toť můj názor.
17. 10. 2006 16:00
Re: šmejd
To mates: To jako já ... >:D :yes: