Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Aveo se představí na autosalonu ve Frankfurtu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Chevrolet se chystá na IAA představit nové pětidveřové Aveo. V tiskové zprávě uvádí, že jde o zcela přepracovaný model s novým exteriérem i interiérem. Současné provedení modelu Aveo je víceméně přejmenovaným Daewoo Kalos.

Designéři při návrhu přídě vyházeli z loňského konceptu WTCC Ultra Concept Car, který byl hvězdou pařížského autosalonu a naznačil zde směr, jímž se mají do budoucna ubírat vozy se značkou Chevrolet.

Chevrolet Aveo se sice tváří jako nový model, ale při pohledu z boku je jasné, že se jedná o evoluci současného modelu, který dostal novou příď s rozměrnou maskou chladiče, reflektory s čirými skly a na zádi je nový nárazník a kulaté světlomety. Nový je také interiér a výrobce o něm prohlašuje, že je pozoruhodný a prvotřídně zpracovaný.

V nabídce mají být dva nové zážehové motory. První o objemu 1,2 litru s výkonem 62 kW (84 k), druhý o objemu 1,4 litru poskytující výkon 72 kW (98 k) a dostupný také s automatickou převodovkou. Prodej se má rozběhnout v březnu příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
14. 8. 2007 19:25
Re: No nevím
No Bendere, co ti na takovýhle výkřik mám vlastně říct. Podle tebe povídám plky, takže diskutovat se mnou asi nechceš, jen si anonymně zahulákat. Kdyby ses ponořil do detailů krize korejského autoprůmyslu v 90. letech, zjistil bys, že to vůbec nebyl problém jedné značky, ale vlastně problém celé jihokorejské ekonomiky. Existují i spekulace o tom, že některé globální značky napřed korejské značky podpořily -licencemi, zadáváním subdodavatelských zakázek - ale když Korejci začali příliš rychle růst, přidržely jim hlavu pod vodou (zrušily zakázky...), aby zabránily vzniku konkurence. Nevím, možná jsou to jen dohady, ale zazněly v té době. - Námluvy s GM trvaly nesnesitelně dlouho, GM dělalo drahoty jako prvnička, několikrát změnilo ne a ano, mezitím Daewoo, od kterého se všichni investoři odtáhli, leželo na zemi a krvácelo a krvácelo. Nakonec asi bylo rádo, že si ho GM vzalo za jakýchkoli podmínek a vlastně rebrandigem tiše zlikvidovalo. O kvalitě tu píšu pár dalších poznámek jinde.
14. 8. 2007 19:07
Re: A
Samozřejmě nemusíš souhlasit :-) Mluvil jsem v první půlce příspěvku o designu a o přejmenování Daewoo, ty se ale asi vyjadřuješ především k té kvalitě. Možná se kvalita opravdu výrazně zlepšila, ale závěr Qualitäts Report Autobildu o značce zní: "Kvalita má k dokonalosti daleko, na druhou stranu použitá jednoduchá technika nepřináší žádné zásadní problémy" ..já za to nemůžu, takhle to tam napsali, nic o skvělé kvalitě Opel uplatněné v Daewoo-Chevrolet tam není. Ano, samotný Opel dostal o A-bildu vysoké hodnocení, nicméně v anketě uživatelů (německých) dostal Opel poprůměrné hodnocení. Za to taky nemůžu. Ale nechme Opel: podle A-bildu by si velká část uživatelů Daewoo-Chevroletu už tuto značku podruhé nekoupila a loajalita ke značce je vůbec nejnižší ze všech. A o tom to bohužel je, proto říkám, že D-Ch musí sama svou kvalitu prokázat.
14. 8. 2007 11:56
No nevím
Daewoo kdysi ve spolupráci s italským designéry dosáhlo jasné identity značky a postupně i nadějně pročistilo design. Po vstupu (návratu) GM se staly dvě věci, se kterými nesouhlasím, ale je mi to houby platné nemám ani jednu akcii >:D : rebrandovalo se na Chevrolet a design se rychle začal přizpůsobovat duchu skupiny. Celá ta těžce budovaná image Daewoo zmizela jako zcela nepodstatné smetí ze stolu a byla nahrazená imho ne šťastným způsobem cizí značkou a designovou konfekcí. Nicméně problémem č.1 je pro Chevrolet-Daewoo konstrukční a dílenská kvalita, hlavně díky proslulému crash testu Avea. Letošní report Autobildu o kvalitě Chevroletu jen spekuluje, chybí dostatečné údaje z dlouhodobých testů, z testů servisů, dokonce i vyjádření čtenářů a TÜV Report obsahuje zastaralá data. Z mého pohledu bude muset Chevrolet sám prokázat výraznou změnu kvality k lepšímu, jinak bude všechno ostatní usilování na draka a náskok před čínskou vlnou se vytratí.
13. 8. 2007 15:43
Fuj
to auto vyzera z predu absolutne otrasne. :*) :no: :no: Ako keby ho navrhovali chlapci v Cine >:-[]
13. 8. 2007 14:10
jej
kam dali ten kriz?!