Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Seeker chce zaujmout mladé Číňany. Dostane hned dvě RS verze

Filip Melich
Diskuze (2)

Automobilka Chevrolet se v Číně pochlubila novým SUV, které cílí především na mladší zákazníky. Informací o něm zatím moc nemáme, ale půjde o slušně vybavené auto.

Čínská odnož americké automobilky Cheverolet představila zcela nový model Seeker, který rozšíří nabídku SUV značky a cílí především na mladší zákazníky. Jake Uppal, šéf Chevroletu v rámci společného podniku SAIC-GM, k novince řekl: „Dnešní mladé kupce automobilů osloví vzrušující design, špičkový výkon, pohodlný interiér a inteligentní technologie.

Chevrolet se v tiskové zprávě příliš nerozpovídal o podrobnostech, ale víme alespoň to, že kromě zvýšeného podvozku Seeker nabídne například také 2.700 milimetrů dlouhý rozvor nebo 18palcová kola. Zlatý odstín karoserie, jenž zřejmě bude komunikační barvou pro Seeker, pak prý byl vytvořen speciálně pro mladou čínskou generaci, která udává trendy.

Video se připravuje ...

Při návrhu interiéru byl kladen důraz na jeho šířku a celkovou prostornost. Před řidičem se nachází 10,25palcová obrazovka plnící roli digitální přístrojové desky. Z pravé strany na ni opticky navazuje druhá, stejně velká obrazovka infotainmentu, která je pod úhlem 9° stočena směrem k řidiči. Operačním systémem je pro Čínu specifický Xiaoxue podporující vzdálené aktualizace vzduchem a bezdrátové připojení telefonu skrze Apple CarPlay.

Seeker je prvním modelem SAIC-GM, který je vybaven novým audiosystémem Tune Dynamic, ale Chevrolet se už v tiskové zprávě nezmiňuje, proč bychom z toho měli být nadšení. Kromě toho můžete v interiéru Seekeru najít palubní desku potaženou jemnou perforovanou kůží, volant s dole zploštělým věncem, elektricky ovládaná sedadla s bederní opěrkou, vyhříváním a odvětráváním, bezdrátové nabíjení telefonu či elektricky ovládané páté dveře.

O pohon Seekeru se bude starat 1,5litrový čtyřválec Ecotec s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem. Bližší informace o něm Chevrolet nezmiňuje, ale jeho výkon je odhadován v okolí 134 kW (182 koní) a maximální rychlost lehce přes 200 km/h. Seeker bude dostupný hned ve dvou variantách RS, ale z tiskové zprávy není zřejmé, co modelu přinesou a jak se od sebe budou lišit. Ceny na čínském trhu automobilka zatím neoznámila.

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
3. 8. 2022 22:02
Seeker.
Whistleblower, Stalker, Hunter. Právě jsem Chevroletu vyřešil jména pro čínský trh. Není zač :-)
Avatar - Ja Prvni 123
3. 8. 2022 19:22
Jsou blazni.
Cina je nepratelsky subjekt.
Ukradnou - okopiruji - co se da a pak poslou do haje.
Ze si nedaji pokoj.
At si zijou svuj zivot, v klidu, za velkou cinskou zdi...