Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Spark, bratr Opelu Karl, se ukazuje

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
To, co vidíme na fotografii, je údajně zcela nová generace Chevroletu Spark, která je příbuzná s minivozem Opel Karl. Automobil se představí 2. dubna 2015.

Chevrolet vypustil první upoutávku na zcela nový model Spark. Minivůz je nám již dobře znám, tentokrát se však má jednat o úplně novou generaci. Vůz modelového roku má být představen již 2. dubna, přičemž výstavní premiéra proběhne hned na dvou místech zároveň – v Soulu a New Yorku.

Již podle první tmavé fotografie můžeme poznat, že automobil je blízkým příbuzným nejmenšího Opelu, vozu Karl. Základní tvar karoserie je stejný, podobná pak s největší pravděpodobností bude i technika. Ke Sparku nemáme bližší informace, pod kapotou Karlu se však nachází atmosférický litrový tříválec s výkonem 55 kW, který uděluje jen 939 kg těžkému vozu slušnou dynamiku při papírové spotřebě 4,3 l/100 km.

Více o tomto minivoze zatím nevíme, ostatně pravděpodobně se u nás vůbec prodávat nebude, protože značka odešla z českého trhu a zůstal zde pouze model Corvette.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)