Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolety budou předvídat své poruchy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Chevrolet představuje nový systém, který má pomoci s odhalováním poruch klíčových komponentů dříve, než k nim dojde.

Na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES (Consumer Electronics Show), probíhajícím v Las Vegas od 6. do 9. ledna letošního roku, představuje koncern General Motors prostřednictvím své značky Chevrolet vedle nového modelu Volt rovněž novinku, která zamíří do výbavy sériových modelů a dále vylepší komunikaci mezi nimi a jejich majitelem.

Novinka z vývoje koncernu General Motors využívá multimediální systém s vysokorychlostním datovým spojením OnStar 4G LTE, jehož prostřednictvím posílá údaje na servery OnStar. Tyto informace jsou následně vyhodnoceny za pomoci algoritmů, určujících, zda není potřeba věnovat zvýšenou pozornost některé ze sledovaných částí vozu.

Pokud bude zjištěn hrozící problém pak, bude majitel vozu na tuto skutečnost upozorněn prostřednictvím e-mailu, textové zprávy, výstražného hlášení přímo prostřednictvím multimediálního systému ve voze nebo aplikací OnStar RemoteLink ve svém chytrém telefonu.

V první fázi se má systém zaměřit především na sledování elektrických a elektronických součástí vozů důležitých pro samotnou jízdu a další komponenty mají být do sledování přidávány postupně s ohledem na vývoj systému.

Nová diagnostická služba by měla být k dispozici od modelového roku 2016 pro Chevrolety Equinox, Tahoe, Suburban, Corvette, Silverado a Silverado HD. Následně se počítá s jejím rozšířením i na další zástupce značky Chevrolet.

General Motors vedle představení nových funkcí systému nezapomíná připomenout, že majitelé Chevroletů s aktivním připojením OnStar mohou již dnes sledovat tlak v pneumatikách, životnost oleje a několik dalších údajů prostřednictvím aplikace pro smartphone nebo měsíčního diagnostického e-mailu zaslaného z vozidla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
7. 1. 2015 08:51
za 4 roky a 180tis km
budu mat zahlteny mailbox a telefon pretoze aj ked to zavadu nebude vykazovat prejde urcity pocet km nejaka suciastka a uz bude automaticky dotazovat servis.
fakt rozmyslam ze do 5 rokov musim kupit nejake faro co ma min.objem 3.0 ziadne turbo atd aby som mal moznost si este jazdu uzivat lebo zachivlu kazda novinka bude v autach povinna od vyroby...potom mozem hovorit svojim vnukom...a takto sa jazdilo nekdy davno... :-) to fakt to muselo byt nebezpecne.!! a pekne krasne sa vozit s objemom zvukom pri a okolo len same high tec. vysavace....:)
Avatar - boost.
6. 1. 2015 22:51
Re: Good idea!
>:D >:D >:D
6. 1. 2015 22:29
Hezké
Tohle je hezká funkce, v podstatě trochu vylepšený infotainment jak ho známe jen napojený do online světa :-) To se mi líbí, předpokládám, že ten systém nabídne kompletní internetovou podporu palubního počítače včetně webového prohlížeče. Konečně se 21. století začíná objevovat v interiérech běžných aut >:D
Avatar - Ada je zase tady
6. 1. 2015 19:23
Re: A testování
Bingo :yes: >:D
6. 1. 2015 18:58
Blbost...
to aby clovek trnul, ked mu pride sprava, ci to nahodou nie je od jeho chevy...ze je chorucky >:D