Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chlapík naboural vzácný Ford GT Heritage za 16,5 milionu. Kvůli manuální převodovce

Jan Zajíc
Diskuze (4)

V roce 2006 Ford na trh uvedl speciální edici supersportu GT. Nese jméno Heritage a livrejí připomíná závodní GT40, které v letech 1968 a 1969 ovládly čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans.

Ford postavil jen 343 exemplářů verze Heritage, jinak v letech 2004 až 2006 vyrobil celkem 4038 kusů GT. A právě jedno GT Heritage bylo na konci dubna vážně poškozeno při nehodě na Floridě.

Jde přitom o auto, které si současný majitel pořídil nedávno, koupil ho v aukci společnosti Barrett-Jackson, která se konala mezi 7. a 9. dubnem. Ford GT Heritage se vydražil za 704 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 16,5 milionu korun.

Podle policie supersport řídil padesátiletý Robert J. Guarini a příčina nehody je poměrně kuriózní. Guarini naboural proto, že "nevěděl, jak řídit auto s manuální převodovkou". Nad vozem měl totiž ztratit kontrolu poté, co se snažil podřadit na dvojku. Nevíme, co přesně se stalo, ale Ford se roztočil a trefil strom.

Americký motoristický web Road & Track s Guarinim po nehodě hovořil a přinesl trochu jiné informace. Řidič mu řekl, že k bouračce došlo po přeřazení z jedničky na dvojku, nikoli po podřazení.

Guarini také zdůraznil, že jel pomalu, pohyboval se prý rychlostí okolo 35 mil za hodinu, tedy 56 km/h. A dodal, že na autě byly staré pneumatiky a silnice byla zablácená. Ať už byla skutečnost jakákoli, dobrou zprávou je, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. A že vzácný Ford s přeplňovaným osmiválcem o výkonu 410 kW jistě půjde opravit. I když to rozhodně nebude levná záležitost...

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

6. 5. 2022 20:02
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
5. 5. 2022 09:51
Re: Trapný titulek...
Přesně.
A místo toho, aby se styděl někde v koutku, tak ještě mele nesmysly na internetu.
5. 5. 2022 06:17
Re: Trapný titulek...
Nebolo to ani kvôli pneumatikám. Auto nabúralo preto, že za volantom sedel kretén.
4. 5. 2022 20:41
Trapný titulek...
.... máte to zapotřebí? kvůli převodovce to nebylo, vždyť to sami píšete....

Jinak holt u takového auta jsou už pneumatiky zásadní.... na 8 let starých mrchách můžeš vozit děcka do školy, ale rozhodně ne vodit nadupané auto.... tam prostě žádný grip nebude a holt to pak vůbec nefunguje ani v malých rychlostech, obzvlášť když ta silnice trošku klouže.