Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 300C: První detaily po modernizaci

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Šest let vyráběný Chrysler 300C se dočkal modernizace. Písmeno C z názvu nezmizí.

Chrysler pod křídly Fiatu pokračuje v modelové ofenzivě. Po modernizaci stávajícího Sebringu a přeznačení na sérii 200 přichází na řadu větší třístovka. Ač ji některé zdroje označují pouze tímto číslem, o písmeno C v názvu nepřijde, i tak bude navazovat na menší model. Daleko důležitější než název jsou ovšem změny vzhledové.

I když automobilka dosud uvolnila pouze fotografie detailů, mluvit o pouhém faceliftu by nebylo k mohutnému Američanovi slušné. Jde spíše o výraznou modernizaci. Prošla jí chromovaná maska chladiče s novým okřídleným logem, přední světla, víko zavazadlového prostoru je ještě hranatější a vystupuje ze siluety vozu. Také koncové světlomety mají jiný tvar. Muskulaturní proporce více než pětimetrového sedanu včetně nízkých bočních skel zůstaly zachovány. Jediné zveřejněné foto interiéru toho zatím mnoho neprozrazuje.

Pohonné jednotky budou dvě: agregát Pentastar V6 objemu 3,6 l a legendární vidlicový osmiválec Hemi 5,7 l. Poháněna zůstane zadní náprava, čtyřkolka bude za příplatek. Nový Chrysler 300 se představí na lednovém autosalonu v Detroitu.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
23. 11. 2010 09:52
Re: moc hezká Lancie
Problém je, že to vychází ze současné verze a navíc že to bylo z 85% hotovo už před příchodem Fiatu, ten to pouze pozdržel v rámci zlepšení kvality a v rámci přebírání vedení koncernu.
Jinak to s lancií nemá nic společného, naopak ta lancia bude mít společného s 300C velmi mnoho, krom trošku jiného vnitřku a upraveného předku a zadku prakticky vše.

Ono jinak by se lancia na žádný velký model sama už nezmohla že, dostane ho jedině díky chrysleru.
Avatar - Barrichello
23. 11. 2010 09:50
300 vs 300C
No jestli to pánům redaktorům neušlo, tak 300C se to označuje jen v evropě, v USA je pak model 300C pouze provedení s motorem 5,7 V8 HEMI. Šestiválcové verze se označují pouze jako 300, kdy existovaly různé verze s přídomky jako Touring, W.P.Chrysler serie atd.

Vrcholná verze má pak název SRT8.

Takže zřejmě bude pokračováno v tradici, kdy verze s V6 Pentastar ponese dál název 300, 5,7 V8 bude 300C.
Avatar - del42sa
23. 11. 2010 08:44
moc hezká Lancie
No musím uznat , že je to opravdu "moooc hezká" Lancie >:-[] :no: