Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 300S: Velký Američan miluje černou

David Bureš
Diskuze (23)
Americký sourozenec Lancie Thema se ve verzi 300S dočkal více černých prvků. Pod jeho nadále kapotou pracuje šestiválec nebo tradiční osmiválec HEMI.

Druhá generace Chrysleru 300 je na trhu od roku 2011. Pro modelový rok 2014 se jedna z variant tohoto pět metrů dlouhého sedanu – 300S – dočkala lehké modernizace.

Sportovněji laděná verze 300S se černými detaily chlubila již nyní, Chrysler tento styl chtěl dále zvýraznit, výsledkem má být impozantnější vzezření, které autu dosud rozhodně nechybělo. Černá je nově celá chromovaná maska chladiče, až na logo výrobce, přední i koncová světla jsou pak zatmavená.

Tmavá jsou dále použitá kola, která jsou 20palcová v základu a o palec menší v případě objednání pohonu všech kol. Lesklou černou může být lakována střecha vozu, která následně může kontrastovat se zbytkem karoserie v nově nabízeném šedém odstínu Dark Ceramic.

Uvnitř 300S se může objevit čalounění ze zajímavé modré kůže Nappa kombinované se stříbrným prošíváním. Palubní deska v tomto případě zůstává černá, lišty na ní imitují karbonová vlákna.

Součástí výbavy jsou elektricky nastavitelná přední sedadla nebo multimediální systém Uconnect ovládaný prostřednictvím 8,4palcové obrazovky, jehož součástí je hudební aparatura Beats by Dr. Dre s deseti reproduktory a zesilovačem. Na jejím odladění se vedle inženýrů Chrysleru podíleli také zakladatelé společnosti Beats Electronics – rapper Dr. Dre a hudební producent Jimmy Iovine.

V nabídce zůstávají dva benzinové motory. Základem je 3,6litrový šestiválec Pentastar o výkonu 224 kW a točivém momentu 358 N.m. Nad ním je v nabídce umístěn tradiční americký osmiválec HEMI. Tento 5,7litrový motor dává 276 kW. Spotřebu paliva tohoto agregátu snižuje systém vypínání poloviny válců.

Zatímco menší motor spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou, ten větší si ponechává pětistupňový automat. Standardem je pohon zadních kol, za pohon všech kol si zákazníci mohou připlatit.

David Bureš
Diskuze (23)
31. 7. 2019 22:57
300S/2019 AWD
Ted jsem ho na mesic dostal a zatim ok. Je o dost tvrdsi nez moje S320, je to sportovnejsi auto. Co me trochu nevyhovuje je prubeh vykonu. Kazdou chvíli mi piskaji gumy. Te nastup je nic, nic a pak z nicehoz nic moc moc. :-D
Ale je to o zvyku. Za me OK :yes:
17. 11. 2013 16:25
Re: Ovšem...
sorry moja chyba..len som tu skratku hneď nepochopil...
Avatar - Ja Prvni 123
17. 11. 2013 13:15
Re: Ovšem...
a to ze mi Superb nevadi... zatim, nez ho taky "zmodernizuji"... ale srovnavaat ho s timhle je fakt sranda.
Ale ten nahore je cistokrevnej... a obecne uznanej blazen - takze ho mam na hate - listu a mam klid.
;-)
17. 11. 2013 12:52
Re: Ovšem...
Slobodu prejavu Ti nikto neberie. Ale takisto aj ostatní ju majú, tak si zvykaj. A tie politické reči si pošetrite do krčmy alebo na idnes.cz. Bavme sa tu o autách.
17. 11. 2013 11:53
Re: Ovšem...
Článek 17 odst. 1 Listiny základních práv a svobod zakotvuje právo na svobodu projevu, která je jedním z úhelných kamenů demokratického státu. Článek garantuje základní politická práva, to znamená svobodu projevu, právo vyjadřovat své názory, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace. Vybočí-li publikovaný názor z mezí v demokratické společnosti obecně uznávaných pravidel slušnosti, ocitá se mimo meze ústavní ochrany. Svoboda projevu souvisí také s realizací volebního práva.
Volební právo v článku 21 Listiny zákl. práv a svobod garantuje jednotlivci účast na politickém a veřejném životě. Předpokladem výkonu takového práva je samotná existence veřejné moci a její organizace, v níž je jednotlivci zajištěna participace. Právo je institucionalizováno v podobě voleb, volebních a hlasovacích procedur, v jejichž rámci je dán jednotlivci prostor, aby toto základní právo realizoval. Ve třetím odstavci čl. 21 je upraveno právo volit a být volen. Podle odstavce 4 mají občané za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím.
Mohu volit koho chci. Třeba takoví dělníci jsou podle tebe flákači? Ti například volí většinově levici.