Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler bude řídit Bob Nardelli

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Automobilku Chrysler nakonec nebude řídit Wolfgang Bernhard, ale Bob Nardelli, bývalý šéf společnosti Home Depot. Dosavadní ředitel Tom LaSorda bude v automobilce mužem č. 2.

Tom LaSorda jako šéf automobilky Chrysler končí. V křesle generálního ředitele ho nahradí bývalý šéf americké společnosti Home Depot Bob Nardelli. Nardelli rovněž obsadí křeslo předsedy představenstva automobilky. Tom LaSorda v automobilce zůstane a bude místopředsedou představenstva a prezidentem společnosti. Neoficiální informace hovoří o tom, že pevný plat Nardelliho bude 1 dolar ročně, což Nardelli nepřímo potvrdil. Plat Nardelliho se bude zcela odvíjet od výkonnosti automobilky. Wolfgang Bernhard, který měl podle dřívějších informací stanout v čele automobilky, nabídku nakonec odmítl.

Nardelli známou americkou firmu Home Depot vyrábějící příslušenství do domácnosti opustil letos v lednu, kdy akcionáři protestovali proti jeho „přemrštěnému“ platu a poklesu cen akcií. Nardelli je nicméně považován za schopného manažera, neboť během svého sedmiletého působení u společnosti dokázal zvýšit tržby (zdvojnásobil je) i zisky a významně rozšířil počet obchodů. Někteří analytici se však domnívají, že by Nardelliho příchod nemusel být nejšťastnější, a to kvůli jeho agresivnímu stylu řízení, které by se mohlo vymstít při jednání s americkými odbory UAW. Platnost současné kolektivní smlouvy vyprší 14. září.

Automobilku naopak opouští její provozní ředitel Eric Ridenour. Nový provozní ředitel však nebude, protože místo bude zrušeno.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)