Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler v roce 2011 kompletně obmění modelovou řadu

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
Na modelový rok 2011 si Chrysler připravil kompletní omlazení svého vozového parku, vedle faceliftovaného modelu Town & Country si připravil premiéru nové generace modelu 300 a zcela nový model 200 nahrazující dosud vyráběný Sebring.

V rámci modernizace své nabídky představí Chrysler v nejbližší době tři novinky, které již ponesou nové okřídlené logo značky.

V první řadě půjde o zcela novou generaci úspěšného sedanu 300, který se představí ještě v tomto roce. Výrobce slibuje atraktivnější design, lepší jízdní vlastnosti a kvalitnější materiály v interiéru.

Chrysler také pomalu začíná odkrývat jednotlivé díly skládačky pojmenované Chrysler 200. Vozidlo, které v nabídce nahradí model Sebring, se jako koncept představilo na začátku minulého roku na autosalonu v Detroitu.

Nyní na svou premiéru čeká produkční model, který má zaútočit na zavedené hráče ve střední třídě. Chrysler v případě „dvoustovky“ sází na atraktivní design, bezpečnost, praktičnost a bohatou výbavu za atraktivní cenu. Později se můžeme těšit na tradiční čtyřmístný kabriolet.

V nabíce pohonných jednotek najdeme dva benzínové motory. Základem je čtyřválec objemu 2,4 l, který bude spřažen se čtyř-, nebo šestistupňovou převodovkou. Alternativu představuje vidlicový šestiválec Pentastar, jehož 211 kW (287 k) a 352 Nm budou moci využít ti zákazníci, kteří si vyberou vyšší výbavy. Zároveň se mohou těšit ze šestistupňového automatu.

Modernizace se dočká také minivan Town & Country. Klíčové změny zahrnují jemné kosmetické úpravy exteriéru i interiéru a nový motor Pentastar V-6.

Modernizovaný Chrysler Town & Country dostal nově stylizovanou masku chladiče, nový přední i zadní nárazník a změněné zadní svítilny. Zadní výklopnou stěnu nyní přes celou její šířku zdobí chromovaný pás a nad ním nový znak Chrysleru.

V interiéru jsou použity hodnotněji působící materiály, přepracován byl přístrojový štít i ovládání ventilace a klimatizace. Nový je rovněž multifunkční volant, umožňující řidiči ovládat rádio, tempomat, hands-free a další funkce.

Standardně budou všechny verze obsahovat SafetyTec - paket zahrnující 40 bezpečnostních prvků. Mezi ty patří například systém sledování slepého úhlu, zadní parkovací kamera, systém sledování tlaku v pneumatikách a řada dalších prvků.

Pod kapotou modernizovaného Chrysleru Town & Country se nově objeví vidlicový šestiválec Pentastar V-6 s rozvodem DOHC o objemu 3,6 litru o výkonu 208 kW (283 k) a točivém momentu 353 Nm. Jednotka spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou. Výrobce slibuje ve městě spotřebu 13,8 litru benzinu na 100 km a na dálnici 9,4 litru na 100 km.

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
Avatar - Glaukos
18. 9. 2010 14:50
200
Neví někdo jestli budou zase dvě verze kabria?