Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Voyager se vrací. Ale jinak, než byste čekali...

David Bureš
Diskuze (16)

Minivan Voyager známe i českého prostředí, z doby, kdy u nás ještě působila značka Chrysler. Nyní se po několika letech vrací.

Voyager byl dlouhá léta nedílnou součástí nabídky značky Chrysler, během let 1988 až 2016 bylo vyráběno hned pět generací tohoto populárního minivanu. V roce 2016 jméno z portfolia Chrysleru zmizelo, když oblíbené MPV nahradil model pojmenovaný Pacifica. Letos se však označení Voyager opět vrací.

Návrat však proběhl jiným způsobem, než byste asi čekali. Voyager modelového roku 2020 totiž není zcela novým automobilem, nýbrž novou variantou modelu Pacifica. Její základní verze Pacifica L a Pacifica XL totiž nahradí právě nový Voyager. Nejde tak o nový model, ale jen o novou variantu. Pacifica v nabídce zůstává jakožto luxusnější varianta.

I jako dostupné provedení však Chrysler Voyager bude poháněn vidlicovým šestiválcem Pentastar o objemu 3,6 litru, který je naladěn na 214 kW a 355 N.m. Spárovaný je standardně s devítistupňovým automatem. S plug-in hybridní variantou jako u Chrysleru Pacifica se v tuto chvíli nepočítá.

Velkoprostorový automobil dlouhý 5.176 mm s rozvorem 3.089 mm je standardně sedmimístný. K dispozici bude ve třech stupních výbavy, včetně jedné speciálně vybavené pro potřeby půjčoven. Do prodeje vstoupí na podzim.

Chrysler Voyager patří spolu s o něco dříve uvedeným Renaultem Espace mezi průkopníky kategorie velkoprostorových aut. Prodával se též jako Plymouth Voyager a Dodge Caravan. Pátou generaci jsme pak krátce v Evropě znali jako Lancii Voyager, když se koncern Fiat Chrysler rozhodl na starém kontinentu prodávat vozy americké značky Chrysler s logy Lancia. Projekt ale úspěšný nebyl, a tak Lancia Voyager po několika letech skončila, podobně jako Thema (alias Chrysler 300) a Flavia (Chrysler 200 Cabrio).

David Bureš
Diskuze (16)

Doporučujeme

2. 7. 2019 07:37
PORNO, SEX a TENIS!
Kdykoliv se podívám na příspěvky na ACZ za poslední měsíc, tak si připadám, jako bych vlezl do potravin a na místě, kde se prodává pečivo jsou vystavené robertky, důtky a latexové oblečky.
Nejenže klesá úroveň diskuzí, počet příspěvků se limitně blíží i pod zajímavými články desetině původních počtů, ale redakce snad ještě musí brát bakšiš od spamerů inzerujících tu sázky, jindy zase sex.

Hodně smutné a autoforum.cz připomínající. Z klenotu ACZ, tedy diskuzí, kdysi steaku z mladého argentinského býčka mezi auto weby v ČR, se stala nechutná kejda typu ÚHO.

Míní se tím redakce zabývat, nebo to nechá dohnít a diskutéři se přesunou třeba na autorevue, kde naopak diskuze vzkvétají?
Avatar - twistedTSD
1. 7. 2019 22:39
Re: Pacifica
Předpokládám, že Sharan s tím podobně jako v předchozí generaci problém nemá. Dodávky nevím, divil bych se, kdyby byly na rodinné použití dotaženější než MPV....kromě V-class.
Avatar - xxc
1. 7. 2019 21:51
Re: Pacifica
A v koľkých mpv si sadnete pohodlne do tretej rady? Do tourana, sharana, či scénica? Preto sú v Európe v kurze dodávky, do spacetourera predpokladám vojdete, má väčší rázvor, je kratší, priestor nejšia kabína a na dlhé cesty robotníkov po Európe je vhodnejší dieselovým motorom :-) Už vidím, ako točia v benzinovom voyageri opatrovateľky starých ľudí do Nemecka :-) Pri potrebe trochu luxusu chodia ľudia vo v class mercedese.
Avatar - twistedTSD
1. 7. 2019 19:42
Re: Pacifica
Ve kolika SUV si pohodlně sednu do třetí řady? Nebo z nich vyházím/poskládám sedačky tak, abych měl prostor i vstupní otvor na úrovni dodávky?
Avatar - xxc
1. 7. 2019 15:32
Re: Pacifica
Ludia to nahradia klasickym velkym SUV :-) Aj ked je to skor hra so slovami. Neviem, ci ste ten Voyager pozerali, ale svetlu vysku by mal mat 13 cm. Pri jeho dlzke a razvore uz by som nemusel vyjst do garaze :-)