Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chybí vám Roomster? Takto by vypadal dnes, kdyby Škoda nedala přednost SUV

Jan Zajíc
Diskuze (33)

Nástupce velkoprostorového Roomsteru existoval, v Mladé Boleslavi jeden prototyp svého času schovávali pod plachtou. Nástupce se ale nedočkal, přednost dostala SUV a crossovery.

Ono se to nezdá, ale od premiéry mladoboleslavského empévéčka Škoda Roomster uběhla už pěkná řádka let. Prvotní koncept představila Škodovka v roce 2003 na frankfurtském autosalonu. Hotové auto se světu ukázalo roku 2006 v Ženevě. Od roku 2007 přibyla v nabídce užitková verze s názvem Škoda Praktik, o tři roky později pak došlo na omlazovací proceduru. Poslední kousek sjel z výrobní linky na jaře 2015, celkem vzniklo 370.000 kusů.

Už v té době se hodně hovořilo o možném nástupci, obecně se jeho příjezd bral za hotovou záležitost. Zejména koncem roku 2015, kdy na veřejnost unikl prototyp druhé generace vyfocený v továrně automobilky. I když měla Škodovka auto hotové, do sériové produkce se nakonec nedostalo. Přednost dostaly vozy kategorie SUV, které toho času nabíraly na popularitě.

Video se připravuje ...

Našemu kolegovi a grafikovu Honzovi Lušovskému však nástupce Roomsteru nedal spát. A tak před časem popustil uzdu fantazii a zkusil si představit, jak by takový mladoboleslavský užitkáč vypadal dnes. Jako základ mu samozřejmě posloužila nedávno představená nová generace Volkswagenu Caddy, s níž měl ostatně nástupce Roomsteru sdílet technické základy již před pěti lety.

Základními tvary se vůz inspiroval u německého předchůdce, vpředu a vzadu se však „náš“ výtvor snaží být svébytným modelem. Přední partie jsou odlišné, tady se nezávislý tvůrce inspiroval maskou a světelnou technikou modelu Octavia. Vzadu si zase všímáme přepracovaných svítilen a nápisu Škoda.

Tak co, mrzí vás absence velkoprostorového užitkáče v nabídce Škodovky, nebo jste raději za aktuální SUV Kamiq, Karoq a Kodiaq? Dejte vědět v anketě níže!

Chybí vám v nabídce Škody model typu Roomster?
  • Ano, lepší než dnešní SUV
    90,5%
  • Ne, zbytečnost
    9,5%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 2481 čtenářů.

Jan Zajíc
Diskuze (33)

Doporučujeme

23. 11. 2020 10:23
Re: Kravina
Takže moc nerozumíš, ale to je patrné z více věcí. Máš nějak problém zpracovat jednoduché informace a tak se snažíš to okecávat okolo, což je zbytečné - na ty věci to nemá vliv a zbytečně tu ze sebe děláš pomalejšího než budeš.
Takže čemu jsi neporozuměl?
22. 11. 2020 22:52
Re: Kravina
Rozumiem len tomu, že si vymýšľaš a trepeš do vetra. Nie si schopný odpovedať ani na jednoduchú otázku. Asi preto, že skrátka nič nevieš a vymýšľaš si.
Avatar - xxc
22. 11. 2020 21:35
Re: Kravina
Ked som kupoval ja, tak Citigo bolo vyrazne lacnejsie, ako rovnaky eUp. Pri inych modeloch asi take rozdiely nie su, vynimka potvrdzuje pravidlo :-)
22. 11. 2020 18:45
Re: Kravina
Dík za potvrzení faktu že cena škody je stejná nebo dokonce vyšší než vw ;-) :yes:
22. 11. 2020 18:42
Re: Kravina
Takže znovu: řeč je o číslech na základě kterých se rozhodovalo jak se rozhodovalo, jedná se interní analýzu. Nevím úplně čemu z toho nerozumíš, ale to už je problém na tvé straně přijímače ;-)