Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Číňané ukázali další auto, které vykrádá styl amerických klasik. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pamatujete si na auto jménem SS Dolphin? Jde o čínský vůz, jehož vzhled nápadně připomíná Chevrolet Corvette první generace.

Pokud stále nevíte, vůz si můžete připomenout zde. Nyní automobilka Songsan Motors, výrobce modelu Dolphin, přichází s další "vykrádačkou" klasického amerického designu.

Novinka se jmenuje Monterey a její karoserie s retro tvary jasné odkazuje na americké křižníky z 50. let minulého století. Nejvíc nám připomíná Buick Roadmaster z roku 1957, hlavně díky provedení předního nárazníku nebo ornamentům na blatnících. I celkový tvar je podobný. A protože jde o návrat do padesátek, nechybí hromada chromu.

Monterey se však také v některých ohledech liší. Má například dva páry předních světlometů, samozřejmě s moderní LED technologií, obrovská chromovaná kola a hlavně jinak tvarovanou záď.

Ta navíc zaujme možností otevřít zadní část střechy, díky čemuž se vůz může proměnit v landaulet - tedy vůz na způsob kabrioletu, u něhož si ovšem nebe nad hlavou užijí pouze cestující na zadních sedadlech.

Zajímavostí jsou také sebevražedné dveře vzadu, které se otevírají proti dnes obvyklému směru. Uvnitř podle dostupných zdrojů najdeme spoustu kůže, hliníku a také dostatek retro atmosféry, kterou však narušují moderní displeje.

Záhadu zatím představuje pohon. Podle některých informací je Monterey elektromobilem, podle jiných plug-in hybridem, jehož ústrojí tvoří turbodmychadlem přeplňovaný 1,5litrový čtyřválec a elektromotor.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme