Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská Škoda Octavia: Jméno Ou Ya a delší rozvor náprav

Jan Mička
Diskuze (26)
Čína je pro Škodu, potažmo celý koncern VW, jedním z nejdůležitějších trhů. Nová Octavia zde nabídne více odlišností, než by se mohlo na první pohled zdát.

Nová generace Octavie se na čínském trhu dočká změny jména. Název Ou Ya bude pro zdejší zákazníky více pochopitelný, my v Evropě to máme samozřejmě naopak. Rozdíl najdeme i mezi koly, tedy alespoň co se délky týče. Čínská Octavia totiž dozná zvětšení rozvoru náprav na 2776 milimetrů (+ 90 mm), adekvátně tomu by se měla přizpůsobit i celková délka (nově 4749 mm). O nárůstu hmotnosti se nemluví, neočekávejme však přehnaně horentní číslo.

Základ motorové palety budou tvořit atmosférické zážehové čtyřválce o objemu 1,6 a 2,0 litru, chybět nebudou ani moderní přeplňované jednotky 1.4 TSI a 1.8 TSI. Stejně jako u nás bude na výběr s manuální či automatickou převodovkou DSG.

Nová Škoda Octavia se bude na čínském trhu prodávat souběžně s předchůdkyní, která nese jméno Ming Rui. Jedná se o stejný systém jako u nás - předchozí verze modelu se jmenuje Tour. Škoda očekává, že Octavia v rámci značky dosáhne nejlepšího prodeje.

Jan Mička
Diskuze (26)
Avatar - Snooob
20. 10. 2013 10:57
Re: Prerastení Číňania?
Keby si netrepal - Hlava maková. V číne je stále pravidlo 1 dieťaťa - ďalšie len za vysoké pokuty prípadne je odbrané z rodiny...
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
19. 10. 2013 10:10
Re: elegantní evropanka?
DAS AUTO ÓUJA je ČÉSKÁ a HÉZKÁÁÁ :-) >:D
.. jen by si měla domontovat ELEKTROMOTOR !! [odkaz]
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
18. 10. 2013 20:54
Re: Prerastení Číňania?
Je dost mozne, ze auto bude homologovane na klasicku cinsku 8-20 clennu rodinu aj so psom a kurami >:D

Avatar - Ja Prvni 123
18. 10. 2013 19:56
Hmm... aspon na te fotce je to jeste osklivejsi
nez "nase" Oktavka.
:-(
Ted vidm, ze Oktavka II byla vylozena kocka... a Skoda je proste odsouzena do role levnych zebrinaku.
:-(
Tak honem - jest se da stihnout SuperB... nez ho taky "zmodernizujou".
18. 10. 2013 19:54
Re: Niektori mozu mat dva metre
Není to tak jednoduché, ale vvyjdi z toho že dobře živený Evropan dorůstá solidní výšky a v Číně je to stejné. Lidé co žijí ze třech misek rýže denně moc nevyrostou, ale ti nemají na auto. ;-)