Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínské automobilky chtějí do světa. Ameriky se bojí

Libor Zezulka
Diskuze (17)
Na svém tažení do Evropy a Ameriky budou muset čínské automobilky překonat ještě mnoho překážek. Výrobce Chery se například bojí vstupu na americký trh.

Na svém tažení do Evropy a Ameriky budou muset čínské automobilky překonat ještě mnoho překážek. Výrobce Chery například prohlásil, že zatím nehodlá oficiálně vstupovat na americký trh, v Číně přitom počítá s prodejem 180 000 vozů tento rok a s pětiprocentním nárůstem prodejů v roce 2006. Chery sice americké zákazníky sleduje, vyhodnocuje jejich požadavky, ale podle vysoce postaveného manažera automobilky připomíná americký trh hodně hluboký bazén. „Bojíme se, abychom se neutopili,“ řekl.

Chery podle něj potřebuje více času na přípravu, protože americké technologie a americké nákupní zvyky jsou příliš odlišně od těch čínských. „Jsou stále věci, které musíme dokončit,“ dodal. Američtí zákazníci se čínských automobilů přesto dočkají. Společnost Visionary Vehicles podepsala s Chery dohodu a chce už v roce 2007 prodat 250 000 vozů vyvinutých speciálně pro severoamerický trh. Čínské vozy míří také do České republiky, o jejich prodeji v tuzemsku nyní intenzivně jedná společnost Auto Diskont provozující stejnojmenné bazary.

Libor Zezulka
Diskuze (17)
28. 11. 2005 15:33
TEST VIPER - KOMENTUJ U SMARTa