Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínsko-americký Silk-FAW se chystá představit produkční hypersport S9

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Produkční verze hybridního hypersportu bude představena během Milánského týdne designu.

Podle informací kolegů z Automotive News se Čínsko-americká společnost Silk-FAW chystá představit produkční verzi svého čistě elektrického hypersportu Hongqi F9 během nadcházejícího Milánského týdne designu, který odstartuje začátkem září.

Uvedení nového vozu v dočasném hlavním městě světové módy a designu přitom dokonale odpovídá agresivní strategii, kterou společnost prosazuje. Ve snaze konkurovat renomovaným evropským konkurentům jako Ferrari a Lamborghini totiž společnost Silk-FAW například otevřela své dealerství v italské oblasti Emilia-Romagna, která je jinak označovaná jako italské údolí motorů.

Čínsko-americká společnost si navíc najala několik bývalých vysoce postavených zaměstnanců konkurenčních značek. Například Amedeo Felisa, bývalý ředitel Ferrari, se stal členem představenstva a speciálním poradcem jeho předsedy. Roberto Fedeli, který původně pracoval pro Ferrari, Alfu Romeo nebo BWM se stal technologickým šéfem automobilky.

Pod designem modelu Hongqi S9 je podepsán Walter Da Silva, který je další významnou osobou evropského automobilového průmyslu. V minulosti se měl podílet na designu řady italských vozů, jako Lamborghini Egoista nebo Alfa Romeo 156. Silk-FAW tak evidentně doufá, že se s pomocí těchto lidí trefí do vkusu zájemců o italské sporťáky.

Video se připravuje ...

Samotný hypersport Hongqi S9 byl naposledy veřejnosti prezentován během autosalonu v Šanghaji, kde udivoval svými parametry. Hypersport kombinující přeplňovaný motor V8 s trojicí elektromotorů totiž tehdy sliboval akceleraci z 0 na 100 km/h za 1,9 sekundy a jeho maximální rychlost měla atakovat hranici 400 km/h.

Model z produkce relativně mladé joint-venture mezi americkou společností Silk EV a čínskou automobilkou FAW by měl vzniknout v limitované edici 99 kusů, přičemž cena jednoho by se podle Automotive News mohla pohybovat okolo 1,5 milionu eur – tedy cca 38,2 milionu korun.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme